Okçular Vakfi Baskani Haydar Ali Yildiz Açiklamasi 'Mete Gazoz'un Basarisiyla Büyük Gurur Duyduk'

Okçular Vakfi Baskani Haydar Ali Yildiz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari klasik yay bireysel finalinde Italyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenip, Türkiye'ye bu bransta tarihinin ilk altin madalyasini kazandiran milli okçu Mete Gazoz ile gurur duyduklarini söyledi.

Haydar Ali Yildiz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Mete Gazoz'un basarisi ile büyük gurur duyduk. 570 yillik bir vakif olan Okçular Vakfinin baskanligini yaparken, milli sporumuz olan okçulugu zirveye çikarmak, gençler arasinda sampiyonlar yetistirmek için yola çikmistik. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in himayesinde, Mete Gazoz gibi sampiyonlarin yetismesi için yola çiktik. Okçularimiza, 'Bir gün sizi ay-yildizli bayragimizi göndere çektirirken görmek istiyoruz.' dedik.b Mete Gazoz bize bugün bu gururu yasatti." ifadelerini kullandi.

Mete'nin anne ve babasini da arayarak tebrik ettigini aktaran baskan Yildiz söyle konustu:

"Mete ile yarismalar öncesi görüstüm, destek oldum, dua ettim. Desteklerimizi ifade ettik. Okçular Vakfi olarak Mete'yi, Sayin Bilal Erdogan Bey'le beraber Tokyo'ya ugurladik. Mete söz vermisti ve sözünü tuttu. Ülke olarak sikintili zamanimizda yüregimize su serpti. Mete'nin madalya alisini, Türk bayraginin göndere çekilisini aglayarak izledim, gururlandim. Okçular Vakfi olarak bunun hayaliyle yola çikmistik. Mete'ye bu hayalimizi bize yasattigi için sükranlarimi sunuyorum. Tabii ki burada bitmeyecek. Hedefimiz, burada onlarca Mete Gazoz yetistirip, hem geleneksel hem olimpik okçulukta zirveye çikarmak. Okçular Vakfinin misyonu ve vizyonu bu. Mete, okçu bir halk olan Türk milletine hak ettigi gururu yasatti. Ne kadar tesekkür etsek az."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile