'Oksijen Deposu' Kümbet Yaylasi Ziyaretçilerini Agirliyor

Giresun'daki genis ladin ve çam ormanlariyla kapli 1800 rakimli yayla, ziyaretçilerine bol oksijenin yani sira sakinligiyle de huzur vadediyor Dereli Kaymakami Murat Atici: 'Özellikle pandemi kosullarinda fiziki mesafe sartlarina uyacak genis sahalar oldugu için vatandaslar yaylaya çikmayi tercih ediyorlar' Ziyaretçilerden Esma Yildirim: 'Istanbul'dan buraya geldik, rahatladik, ilaçlari biraktik. Buranin havasi bana çok iyi geliyor'

GÜLTEKIN YETGIN - Giresun'da genis ladin, çam ormanlari ve çayirlarla kapli Kümbet Yaylasi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kontrollü normallesme döneminde dogal ortamiyla ziyaretçilerine adeta nefes oluyor.

Dereli ilçesi sinirlarinda 1650 ve 1800 rakim arasindaki Kümbet Yaylasi, Giresun'un önemli turizm destinasyonlarinin basinda geliyor. Ormanlarin verdigi huzuru yasamak isteyen dogaseverler yaz ve kis aylarinda yaylayi ziyaret ediyor.

Kontrollü normallesme sürecinde ilginin daha da arttigi Kümbet Yaylasi, sehirlerde bunalanlarin tercihleri arasinda yer aliyor. Uçsuz bucaksiz ladin ve çam ormanlari ziyaretçileri kucakliyor.

Dogaseverler ayrica 5 kilometre mesafedeki Koçkayasi ve Aymaç Tabiat Parklarini da gezme imkanina sahip oluyor.

- "Yaz için tüm tedbirlerimizi aldik, daha yogun turist ilgisi bekliyoruz"

Dereli Kaymakami Murat Atici, AA muhabirine, oksijen deposu Kümbet Yaylasi'na ilginin fazla oldugunu söyledi.

Kovid-19 ile mücadele kapsaminda bir süredir cumartesi günleri uygulanan kisitlamanin kaldirilmasiyla ilginin daha da arttigini ifade eden Atici, ziyaretçilerin yaylaya dogayi yasayabilmek için genellikle günübirlik geldigini aktardi.

Atici, insanlarin sehir merkezlerinden ziyade yaylaya çikmayi tercih ettigini belirterek, "Bu da yayla turizminin artmasina neden oluyor. Özellikle pandemi kosullarinda fiziki mesafe sartlarina uyacak genis sahalar oldugu için vatandaslar yaylaya çikmayi tercih ediyorlar. Yaz için tüm tedbirlerimizi aldik, daha yogun turist ilgisi bekliyoruz." dedi.

Ilerleyen dönemlerde pazar günlerindeki kisitlamanin da kaldirilmasi durumunda çok daha yogun talep olacagini degerlendirdiklerini dile getiren Atici, "Kümbet Yaylasi, Ordu-Giresun Havalimani'na 1,5 saat mesafede. Tüm vatandaslarimizi buraya davet ediyoruz." diye konustu.

- Otel müdürü Kilinç: "Bungalov evlerde yüzde 100 doluluk bekliyoruz"

Kümbet Yaylasi'na 5 kilometre mesafede bulunan Koçkayasi Tabiat Parki'ndaki otelin isletme müdürü Orhan Anil Kilinç ise geçmis yillara göre turizm konaklama tercihlerinde degiskenlik oldugunu söyledi.

Son zamanlarda Kovid-19 salgininin etkisiyle bungalov tipi konaklamalarin ön plana çiktigina dikkati çeken Kilinç su degerlendirmede bulundu:

"Kis aylarinda bungalov evlerimizde yüzde 80'lik bir doluluk geçirdik. Bunun sonuçlarinda da yeni bungalov evler insa ettik, temmuz ayinda hizmete açmayi planliyoruz. Hatta temmuz, agustos ve eylül dönemlerinde bungalov evlerde yüzde 100'lük doluluk bekliyoruz."

Insanlarin bu dönemde tatil ihtiyaci oldugunu dile getiren Kilinç, temmuzdan beklentilerinin yüksek oldugunu ve hazirliklarini da bu yönde yaptiklarini sözlerine ekledi.

- Ziyaretçilerden Yildirim: "Kümbet Yaylasi Alpler'i aratmiyor"

Ailesi ile Istanbul'dan gelen Esma Yildirim da Kümbet Yaylasi'ni ziyaret etti.

Tatil amaçli yaylaya geldiklerini belirten Yildirim dogayi çok sevdigini dile getirdi.

Yildirim kendisinin Ispartali, esinin Giresunlu oldugunu ancak Istanbul'da yasadiklarini anlatti.

"Burasi çok güzel, yesilligi bol, oksijeni bol, daha ne olacak?" ifadesini kullanan Yildirim, "Kümbet Yaylasi, Alpleri aratmiyor. Su anda kari seyrediyorum, yesilligi seyrediyorum, çamlari seyrediyorum, çiçekleri görüyorum. Istanbul'dan buraya geldik, rahatladik, ilaçlari biraktik. Buranin havasi bana çok iyi geliyor." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile