Oktay Vural yine sert çıktı

Oktay Vural yine sert çıktı

TBMM Genel Kurul'nda gündem sıralamasının değiştirilerek 'muhtıra ve dokunulmazlık' sorunlarının Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 kasııma denk gelmesi tansiyonu yükseltti.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek konuların tarihi 10 Kasım'a rastlaması siyasiler arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Genel Kurul’un dünkü çalışmaları sırasında muhalefet gündem sıralamasının değiştirilmesi için çeşitli öneriler getirerek, sık sık yoklama istedi. MHP, muhtarların sorununun, CHP de dokunulmazlık dosyalarının öne alınması için ayrı ayrı grup önerileri getirdi. Ak Partililer ise muhalefeti açılımı konuşmaktan kaçınmakla itham ederken, Ak Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç’ın, bir gün önce MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın 10 Kasım’da görüşme yapılmasını kabul ettiğini söylemesi ortamı gerdi.

KIVIRMADAN SÖYLE

Bunun üzerine Vural, “Kıvırmayın be. Yüreklice çık söyle” diye konuşunca Kılıç, önceki günkü görüşmeler sırasında Vural’ın, “10 Kasım’da kimse konuşmadan öngörüşmenin kabul edilebileceğini, görüşmelerin de 12 Kasım’da yapılabileceğini” söylediğini öne sürdü. Vural ise, “Hangi cümle, neyi konuşuyorsun? Sende yürek var mı? ‘11 Kasım’da yapmayın’ diyen mi var? Niye 10 Kasım? Nerenize batıyor, nerene batıyor? 10 Kasım’dan niye gocunacaksınız” diyerek bu sözlere tepki gösterdi. Kılıç da öngörüşme ile genel görüşme arasında içtüzük uyarınca 48 saatlik zaman farkı bulunması gerektiğini belirterek, Vural’ın genel görüşme için perşembe gününü göstererek, öngörüşmenin 10 Kasım’da yapılmasını kabul etmiş sayıldığını söyledi. Bunun üzerine Vural, “Benim böyle bir cümlem varsa istifa ederim. Siz de istifa edecek misiniz?” diye sordu.

ÇİÇEK'İN TEPKİSİ

Bu arada Kanaltürk’ün sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, tepkilerle ilgili olarak, “Biz neyi konuşacağız o gün de 10 Kasım’a gölge düşürmüş olacak. Bu ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu, barışını ve kardeşliğini konuşacağız” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile