Okul Bahçeleri Havuzlarla Senlendi

Okul Bahçeleri Havuzlarla Senlendi

Bursa Büyüksehir Belediyesi, ‘Neseli Havuzlar Mutlu Çocuklar’ projesi çerçevesinde kurdugu portatif yüzme havuzlari ile okul bahçelerini adeta tatil köyüne dönüstürdü. 3 ilçedeki 4 okul bahçesine kurulan portatif havuzlarda çocuklara ücretsiz yüzme egitimi verilirken, isteyen çocuklar ise aquaparkta eglencenin tadini çikariyor.

Bursa’nin sporda da marka kent olmasi, sporun tabana yayilarak 7’den 70’e herkesin sporla bulusmasi ve özellikle yeni neslin bos zamanlarini sporla iç içe geçirmesi için farkli projeleri hayata getiren Büyüksehir Belediyesi, yaz döneminde de okul bahçelerini havuzlarla renklendirdi. ‘Neseli Havuzlar Mutlu Çocuklar’ projesi çerçevesinde; Osmangazi’de Lütfü Banusoglu Ilkokulu ve Sehit Jandarma Uzman Çavus Ilyas Genel Ilkokulu, Yildirim’da Fevzi Çakmak Ilkögretim Okulu ve Kestel’de Sehit Mustafa Kurt Ortaokulu bahçesine portatif yüzme havuzlari kuruldu. Yari olimpik yüzme havuzlarina yakin olarak 12x24 metre ebatlarinda ve 1.20 metre derinligindeki havuzlarin yani sira, ayni alanda çocuklarin yaz tatilini keyifli atmosferde geçirebilmeleri için oyun ve spor alanlari olusturuldu. 26 Agustos’a kadar devam edecek proje çerçevesinde, uzman egitmenlerle 6-13 yas araligindaki çocuklara ücretsiz yüzme egitimi veriliyor.

Proje çerçevesinde yaklasik 5 bin çocugun yüzme sporuyla bulusmasi hedeflenirken, Osmangazi ilçesindeki Sehit Jandarma Uzman Çavus Ilyas Genel Ilkokulu bahçesi ise tam bir aquaparki andiriyor. Yüzme egitiminin yaninda çocuklar, kaydirakli havuzlarda gönüllerince egleniyor. Egitim dönemi boyunca zaman zaman isteksiz geldikleri okullarina bu kez büyük bir istek ve heyecanla kosan çocuklar, okul bahçesinde tatilin tadini çikariyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile