Okul Bahçesine Dikilen Agaçlarin Bakimini Ögrenci Ve Ögretmenler Yapiyor

Okul Bahçesine Dikilen Agaçlarin Bakimini Ögrenci Ve Ögretmenler Yapiyor

Konya’nin Karapinar ilçesinde ögrenci, ögretmenler ve velilerin okul bahçesine diktigi fidanlar büyürken, agaçlarin bakimini, budanmasini ve sulamasini da ögretmen ve ögrenciler birlikte yapiyor.

Karapinar ilçesi Kepez Ilk ve Ortaokulu bahçesine imece usulüyle ögrenci, ögretmen ve veli isbirligi ile dikilen fidanlar büyüdü. Okul bahçesine dikilen 2 bin adet fidan hem çevrenin hem de okul bahçesinin bozkir görüntüsünü yesile bürüdü. Agaçlarin bakimi, budanmasi ve sulamasi da ögretmen ve ögrenciler ile birlikte yapiliyor. Ögrenciler agaçlar arasinda kitap okuyup dinlenme firsati bulurken oyunlar oynayip güzel vakit geçiriyor.

Okul Müdürü Osman Gündüz okulda bugüne kadar görev yapan ve agaç diken bütün ögretmen ve idarecilere tesekkür etti. Okuldaki agaçlarin bakimlarini ögrencilerle birlikte yaptiklarini kaydeden Osman Gündüz, “Bu sekilde hem ögrencilere agaç ve çevre sevgisini veriyoruz hem de bu konuda birer suurlu fert olarak yetismelerine çaba sarf ediyoruz. Okulumuzda ögrenci, veli ve ögretmenlerin çabalari ile olusturulan fidanlarin bakimini ögrenciler gerçeklestiriyor ve bundan da mutlu oluyorlar. Ögrencilerimizin agaç yetistirmek için gösterdikleri çaba sevindiricidir. Karapinar’in 1960’li yillarda erozyona karsi amansiz bir mücadele verdigini biliyoruz. Bu nedenle bir fidanin degerini en iyi anlayanlardaniz. O yillarda büyüklerimiz kovalar ile su tasiyip bizlere bu güzel ilçede yasama firsatini vermisti. Bizim yaptigimiz da onlarin bir benzeri. Burada önemli olan agaçlara verdigimiz deger ve onlari yetistirme arzusudur. Bu sebeple ögrencilerimizin bu anlamdaki özverili çalismalari ilçemiz adina son derece sevindiricidir. Kendilerine ve bütün ögretmenlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Ögrencilerden Yagmur Altintas ve Adalet Güngör de, okulda agaçlarin bakimini yatiklari için mutlu olduklarini ifade ederek, çevreye sahip çikmalari gerektigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile