Okul Çağındaki Çocukların Beslenmesi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Yüzüak, "Okul çağı beslenmesi de beslenme açısından önemli olan bir dönemdir. Onların sağlıklı büyümesi iyi beslenmesi ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması için bu dönem çok önemli" dedi.


Çocukların beslenmesine yönelik olarak basın mensuplarına bilgi veren Yüzüak, okul çağındaki çocuklarının sağlıklı ve dengeli beslenmesi fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişmeyi sağlamanın yanı sıra hastalıklardan korunması açısından da önemli olduğunu söyledi.

Okul çağındaki çocukların sürekli büyüme ve gelişme içerisinde olduğunu anlatan Yüzüak, çocuklar için bu dönemde alınacak her türlü koruyucu önlemin çocukların tüm yaşantıları boyunca etkili olacağını ve yararlanacaklarını ifade etti.

"Beslenmenin şüphesiz ki her insanın hayatında büyük önemi vardır" diyen Yüzüak, şöyle devam etti:

"Öyle dönemler vardır ki, beslenme bu dönemlerde daha da büyük önem kazanır. Okul çağı beslenmesi de beslenme açısından önemli olan bir dönemdir. Onların sağlıklı büyümesi iyi beslenmesi ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması için bu dönem çok önemli. Okul dönemi ile çocuk dış dünya ile tanışır. Çevresini, arkadaşlarını gözlemleyerek kendi tercihlerini yapmaya başlar. Öyleyse çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi, doğru seçimler yapabilmeyi öğretmek için ebeveynlere, öğretmenlere ve tabi ki biz beslenme uzmanlarına çok büyük görev düşmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile