Okul Hayatina Ara Vermek Zorunda Kalan Çocuklar Hobi Atölyelerinde Egitim Aliyor

Okul Hayatina Ara Vermek Zorunda Kalan Çocuklar Hobi Atölyelerinde Egitim Aliyor

Kocaeli’de 14-18 yas arasi çesitli nedenlerle okul hayatina ara vermek zorunda kalan çocuklar tespit edilerek meslek ve hobi atölyelerinde egitimler veriliyor.



Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Beyaz Kalpler ve Gelisim Merkezi’nde egitim gören ögrenciler için waffle-kahve etkinligi düzenlendi.

Izmit Beyaz Kalpler Egitim ve Gelisim Merkezi bahçesinde 10.’su gerçeklesen etkinlige yöneticiler ve personel de katildi.

Etkinlikte ögrenciler kahve ve waffle hazirlayarak maharetlerini gösterdi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, 14-18 yas araliginda çesitli nedenlerle örgün ögretime devam edemeyen ögrencileri yalniz birakmiyor. Beyaz Kalpler Egitim ve Gelisim Merkezi ögrencilerin ilgi duyduklari alanlarda meslek edindirme kurslari, hobi atölyeleri ve psikolog-sosyolog konusunda destek sunuyor. Bu kapsamda merkezde yaklasik 8 aydir egitim alan tüm kursiyerlerin hazirladigi çilekli, muzlu, çikolatali waffle ile kahve çesitleri misafirlere ikram edildi. Etkinlikle birlikte Türk kahvesi, Cafe latte, Americano ve Cappuccino hazirlayan ve ilk servis deneyimi yasayan ögrencilerin kendilerine olan öz güvenleri gelisti motivasyonlari artti.

Her alanda egitim veriliyor

Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Sosyal Hizmetler Sube Müdürlügü’ne bagli Beyaz Kalpler Egitim ve Gelisim Merkezi’nde; 14-18 yas arasi çesitli nedenlerle okul hayatina ara vermek zorunda kalan çocuklar tespit edilerek oryantasyonlari saglaniyor. Merkezde meslek ve hobi atölyelerinde egitimler veriliyor. Meslek atölyelerinde; asçi yardimciligi, barista, kuaförlük, pastacilik egitimleri; hobi atölyelerinde drama, görsel sanatlar, kodlama, müzik, yazarlik egitimi ve sportif aktiviteler yer aliyor. Ayrica aile danismanligi, bireysel danismanlik, aile egitimi, degerler egitimi gibi bilgilendirici egitimler de merkezde düzenli olarak uygulaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile