Okul Müdürü Ile Yardimcisinin Darp Edilmesini Egitimciler Protesto Ederek Kinadi

Okul Müdürü Ile Yardimcisinin Darp Edilmesini Egitimciler Protesto Ederek Kinadi

Sakarya’nin Hendek ilçesinde Imam Hatip Ortaokulu’nda okul müdürü ve yardimcisini darp edilmesine iliskin bir araya gelen egitimciler yasanan olayi protesto ederek kinadi.

Hendek Imam Hatip Ortaokulu’nda meydana gelen olayda, okulda ögrenim gören bir ögrencinin velileri, okula gelerek okul müdürünü ve müdür yardimcisini henüz belirlenemeyen sebepten dolayi darp etti. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen polis ekiplerince F.K. ile S.K. isimli süpheliler gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri sonrasinda adliyeye sevk edilen süpheliler, "Kamu Görevlisine Karsi Silahla Kasten Basit Yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hususa iliskin olarak okulun önüne gelen egitimciler, yasanan olayi protesto ederek kinadi.

“Ögretmenimizi okul içinde darp etmeleri tam anlami ile eskiyaliktir”

Egitimciler adina açiklama yapan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Sakarya Sube Baskani Murat Mengen, “Geçtigimiz gün ilçemiz Hendek Imam Hatip Ortaokulu’nda yasadigimiz ve biz egitim çalisanlarini derinden üzen siddete yine ve yeniden sahit olduk. Hendek te kendisini veli zanneden kisi ve çete üyesinin, bir egitim yuvasinda, iletisimi ve çözümü siddette bularak okul müdürümüzü ve sosyal bilgiler ögretmenimizi okul içinde darp etmeleri tam anlami ile eskiyaliktir. Egitim çalisanlarina dönük siddetin sorusturulmasi ciddiyetle yapilmali, cezalar da, sosyal sonuçlari da agir olmalidir. Biz egitim çalisanlari olarak ne bu tip olaylari basinda görmek, ne sahit olmak, ne de yasamak istemiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile