Okul Müdürünün Öldürülmesine Ordu'daki Ögretmenlerden Tepki

Okul Müdürünün Öldürülmesine Ordu'daki Ögretmenlerden Tepki

Istanbul’da Okul Müdürü Ibrahim Oktugan’in 17 yasindaki ögrencisi tarafindan öldürülmesi nedeniyle Ordu’da bir araya gelen yaklasik bin kisilik ögretmen grubu, is birakarak basin açiklamasinda bulundu.

Eyüpsultan’da yabanci uyruklu ögrenci tarafindan silahla vurularak agir yaralanan özel lisenin müdürü, tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. Bunun üzerine Ordu’daki sendika üyesi ögretmenler, ilk olarak 19 Eylül Ortaokulu önünden baslayarak, ellerinde dövizler ve sloganlar esliginde Ceren Özdemir Meydani’na yürüdü.

Burada ögretmenler adina basin açiklamasinda bulunan Hande Kiran, “Önceki gün ömrünün büyük bölümünü egitime ve ögrencilerine adamis olan bir meslektasimizi hayattan ve ögrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi, ne failin ögrenci olusu, ne de failin uyrugu ile ilgilidir. Bu ülkede, okulda bir ögretmen öldürüldü, söz bitti. Siddetin, cinayetin tek bir faili olmadigini hepimiz çok iyi biliyoruz. Cinayetin arkasindaki zihniyet, bizleri ötekilestiren, her firsatta tehdit ederek hedef haline getiren, meslegimizin itibarini ayaklar altina alanlardir. Bir toplumun uygarlik düzeyi, ögretmene verdigi degerle ölçülür. Okullarda yasanan siddet olaylarindaki korkutucu tirmanisi engellemek için bir an önce egitimde siddet yasasi çikarilmalidir. Özel ya da devlet okulu fark etmeksizin, derhal tüm okullarin güvenligi saglanmalidir” ifadelerine yer verdi.

Açiklamanin ardindan ögretmenler 5 dakikalik oturma eylemi yapti, ardindan saygi durusunda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile