Okul Öncesi Çocuk ve Aile Şenliği

Okul Öncesi Çocuk ve Aile Şenliği

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir’de ‘Kültür Evleri’ni yaparak eğitim hamlesi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yüreğir Belediyesi Mehmet Akif Kültür Evi’nde 3-5 yaş arası çocuklara yönelik Okul Öncesi ve Çocuk Aile Şenliği etkinliği düzenlendi.

Etkinlik UNICEF’in teknik desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüreğir Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, güzel mekanlar inşa edilince çok güzel etkinliklerin gerçekleştirildiğini belirterek, “Hizmete açılan Kültür Evleri çocuklarımız için birer bilgi yuvaları olmuş durumda. İyi eğitim almış ve kendini iyi yetiştirmiş gençlerle geleceğimize daha güvenle bakabiliriz. Buralarda bütün vatandaşlarımız her türlü faaliyetlerini yapabileceklerdir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimler Şube Müdürü Filiz Türkmenoğlu ise okul öncesinde verilen eğitimlerin bir insanın tüm hayatına etki ettiğini, bu nedenle de bakanlık olarak okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Türkmenoğlu, bu kapsamda ilki Yüreğir’de gerçekleştirilen erken eğitimi etkinlikleriyle daha fazla çocuğun okul öncesi eğitim hizmetlerinden yararlandırılması için çalışıldığını kaydetti.

UNICEF Proje İletişim Sorumlusu Didem Akan’ın da katıldığı şenlikte öğrencilere hikayeler anlatıldı, çeşitli yarışmalar yapılarak çocukların okula hazırlanmalarına yardımcı olacak etkinlikler gerçekleştirildi

Şenliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek evlerine uğurlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile