Okul Öncesi Eğitim İçin Öğretmenlerden Hummalı Çalışma

Türkiye'nin birçok ilinde zorunlu olan anaokulu artık Şanlıurfa ve ilçelerinde de zorunlu hale geldi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğünün genelgesine göre 2005 doğumlu olan bütün çocuklar alan taraması yapılarak tespit edildikten sonra kayıt altına alınacak. Kayıt altına alınan bu çocukların kayıtları ise 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren yapılacak. Bundan böyle 6 yaşında olan çocuklar zorunlu olarak Anaokullarına kayıtları yapılacak. Bu çerçevede genelgeyi alan Viranşehir Anaokulu Müdür ve Öğretmenleri, kolları sıvayarak kendi bölgesinde şimdiden alan taraması yapıp 6
yaşındaki çocukları kayıt altına almaya başladı. Viranşehir Anaokulu Müdürü Mehmet Tepeli, ''Biz okul olarak genelge bize tebliğ edilir edilmez öğretmenlerimizle birlikte hemen alan taramasına geçtik. Bu çerçevede hem öğrencileri kayıt altına alıyoruz hem de onlara tişört armağan ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz evlerde de okul öncesi eğitimin önemine değiniyoruz'' dedi.
Karşılarında öğretmenleri gören veliler ise bu yakın ilginin kendilerini çok memnun ettiğini belirttiler. Hediyeyi alan çocuklar ise kesin kayıt için şimdiden velilerini zorlamaya başladılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile