'Okul Öncesi Eğitimi Sihirli Dokunuş Projesi'

Gaziantep'te "Okul öncesi eğitimi sihirli dokunuş projesi" kapsamında okul öncesi öğretmenlerine yönelik oyun ve öğrenme merkezi eğitimi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, okul öncesi dönemde çocukların en iyi şekilde eğitime hazırlanması ve daha donanımlı öğrenciler yetiştirilmesi için alanında uzman kişiler tarafından eğitimler veriliyor.
Eğitim Uzmanı Gülsüm Ferda Güzelhan, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) düzenlenen eğitimde, sosyal beceri ve oyun, oyun terapisi, çizgilerle yaratıcı teknikler konusunda bilgi verdi.
Çocuğun kendine has özellikleri olduğunu ve oyunun çocuğun sosyalleşmesinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Güzelhan, "Okul öncesi eğitim kurumlarında oyun etkinliklerine sık yer verilmesi çocuğa özgüven kazanma noktasında önemli bir mesafe katedecektir" ifadelerini kullandı.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Fatma Servet Kuday da öğrenme merkezi uygulamaları konusunda bahsederek, en önemli kazanımları arasında keşfetme, öğrenme, yaratma, deneme ve uygulama gibi beceriler olduğunu belirtti.

Öğrenme merkezi uygulamalarının çağdaş ülkelerde yaygın bir şekilde uygulandığını aktaran Kuday, "Son zamanlarda ise okul öncesi eğitim kurumlarında değişik versiyonlarını görmekteyiz" değerlendirmesini yaptı.
Eğitime katılan öğretmenler de uygulamada son derece memnun kaldıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile