'Okul Sütü Projesi’ne Destek

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı İlhan Köten, “Okul Sütü Projesi”ne ilk etapta birlik bünyesinden finanse edilerek 10 ton süt yardımda bulunacaklarını söyledi.

Türkiye’de “Okul Sütü Projesi” uygulamasının hayata geçmesi ile birlikte yaşananların “zehirlenme değil, laktozun sindirilememesinden dolayı oluşan bir rahatsızlık” olarak değerlendiren Köten, sütlerin üretim şartlarına dikkat çekti.

Okullara dağıtılan her parti sütten; üretim yerinde, okul sütü komisyonunda ve okullarda üçer adet numune alındığını, denetim, kontrol, analiz iş ve işlemlerinin Türk Gıda Mevzuatı'na göre yapıldığını ifade eden Köten, “Öğrencilere verilen sütler UHT sütler, 6 aya kadar dayanabilen sütler. Teknoloji bu sütü üretme imkanı veriyor. Bu sütler üretildikten sonra fabrikada bir hafta bekletilip, kontrolden geçirilip, testleri yapılıp, tüketime çıkarılır. Yani herhangi bir durumda aseptik paketlemede bir şey olsa bile, o partinin içindeki asitik artığı vesaire tespit edilip, onlar satışa zaten sunulmaz” dedi

Sütün içinde “laktoz” adı verilen bir süt şekeri olduğuna dikkat çeken Köten, ''Laktozu parçalayan bir enzim süt içmeyen çocuklarda azalıyor. Çocuklar okulda birkaç tane içince, bu enzimi az olan çocuklarda karın ağrısı, kramp, ishal olabiliyor” şeklinde konuştu.

Köten, Okul Sütü Projesi’ne ilk etapta birlik bünyesinden finanse edilerek 10 ton süt yardımda bulunacaklarını sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile