Okul Yöneticileri İle İlgili Madde AİHM Yolunda

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türk Eğitim-Sen olarak; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmak isteyen eğitim kurumu müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları için başvuru formu örnekleri hazırladık. Başvurmak isteyenlerin başvuru formunu kendi bilgilerine uygun şekilde doldurarak, posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir” dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi eğitim kurumlarına yönetici atamayı düzenleyen kanun maddesinin iptal istemini reddetmişti. Konuyu AİHM’e taşıma noktasında dava taraf ehliyetimiz bulunmadığından sendikamız, mağdur üyelerimizin AİHM’e şahsi olarak dava açması için her türlü hukuki yardımda bulunacağını ilan etmişti. Nitekim Türk Eğitim- Sen olarak; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmak isteyen eğitim kurumu müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları için başvuru formu örnekleri hazırladık. Başvurmak isteyenlerin başvuru formunu kendi bilgilerine uygun şekilde doldurarak, ekleriyle birlikte aşağıdaki adrese posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Mahkemeye gönderilecek yazışma ve belgeleri birbiri ile tutturmak için zımba, bant vb. kullanılmaması, tüm sayfaların sırasına göre numaralandırılması gerekmektedir. Mahkemeye başvuru harca tâbi değildir. Başvurunun reddi halinde herhangi bir ücret ödenmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Koncuk, açıklamasında AİHM başvuru adresinin Cour européenne des droits de l’homme, Conseil de l’Europe 67075 Strasbourg Cedex France olduğunu bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile