Okuldan 12. Kan Bagisi Kampanyasi

Okuldan 12. Kan Bagisi Kampanyasi

Ordu’nun Ünye ilçesi Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idarecileri, ögretmeler ve ögrencileri tarafindan 12. kan bagisi kampanyasi düzenlendi.

Korona virüs salgini nedeniyle kan stoklarinin azalmasi ve kan bagisinin önemini vurgulamak amaciyla Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Türk Kizilayi Ünye Subesi tarafindan 12.’si düzenlenen kan bagisi kampanyasina yogun katilim gerçeklesti. Ögrencilerin aileleri, yakinlari ve çevredekilerin destekleriyle organize edilen kampanyada bagislanacak her kanin binlerce hayat kurtarmak ve ileride gençlerin kan bagisini bir davranis sekline dönüstürebilmesini saglamak amaciyla Cumhuriyet Meydani’nda kurulan alanda bagis organizasyon gerçeklesti.

“Amacimiz Türkiye rekoru kirmak”

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu olarak Ordu ve Türkiye genelinde kan bagisi rekoru kirmayi hedeflediklerini ifade eden Okul Müdürü Mehmet Yazici, “Kan üretimi yapilamayan tek kimyasal maddedir. Bunun bilincinde olan okulumuz yillardir bu kampanyayi düzenleyerek Kizilay’a kan bagisi yapmaktadir. Bu yil 12’ncisini düzenlemis oldugumuz bu kampanyada bu zamana kadar 4 bin 65 ünite kan bagisi toplayarak Kizilay’a bagislamis ve bu konudaki sosyal projeye katki sunmustur. Insallah bu gün toplayacagimiz kanla Ordu ve Türkiye rekorunu kirmak istiyoruz. Iki yil korona arasi sonrasi bu kampanyayi düzenledik. Hayirli olsun diliyorum” dedi.



“Ilçemiz kan bagisi konusunda üstün gayret gösteriyor”

Ünye genelinde okullararasi yapilan kan bagisi konusunda bir mücadele verildigine dikkat çeken Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Öncelikle Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bu anlamda kampanyalari için tesekkür ediyoruz. Kendileri zaten bu anlamda lider bir okulumuz. Malum korona sürecinden sonra kan stoklarimizda azalma olmustu. Okulumuzda bu kapsamda güzel bir etkinlik düzenledi.

Yogun bir katilim var. Bizlerde gelerek kanimizi verdik. Insallah birçok insanin tedavisinde kullanilir” diye konustu.



“Önümüzdeki Eylül ayinda bir protokol imzalayacagiz”

Türk Kizilayi Ünye Subesi Baskani Halit Özdemir ise “Türkiye’nin gururu ve insanligin umudu haline gelmis Kizilay teskilatimiz bu gün gerçekten insanligin hayrina vesile olacak çok büyük bir kampanyanin altina imzasini atiyor. Iki yillik pandemi sürecinden sonra gerçekten hepimizin ihtiyaç duydugu kan stoklarimizda azalmalar olmustu. Ama artik korona belasindan kurtuldugumuz bu günlerden itibaren biz bu kampanyalara agirlik verecegiz. Ben bu vesileyle kampanyanin ana dinamigi olan kiz meslek lisesinin bu isi koordine eden bütün ögretmenleri, müdürüne ve gönül vermis bütün ögrencilerini tebrik ediyorum" seklinde konustu.

Kan bagisi programinin gün boyu devam edecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile