Okullar Açıldı Trafik Önlemleri Arttırıldı

Okullar Açıldı Trafik Önlemleri Arttırıldı

İçel'de 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önlerinde ve servis güzergahlarında trafik denetimleri ve önlemleri de arttırıldı.

İçel Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda, okulların açıldığı ilk günlerde yaşanması muhtemel trafik yoğunluğunu engellemeyi amaçlayan önlemler aldı. Trafik ekipleri, öncelikle öğrencilerin güvenle okullarına gidip gelmelerini sağlamaya ve trafiği akıcı halde tutmaya çalışacak. İçel şehir merkezinde okul taşıtlarının ve öğrencilerin karıştığı trafik kazalarını önlemek ve can güvenliğini sağlamak amacıyla, okulların giriş-çıkış saatlerinde ve okul servis araçları üzerinde düzenleme ve denetleme faaliyetleri yürütülecek.

Okul servis araçları denetimlerinde özellikle, aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunması ve kullanılması, taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşınmaması, öğrencilerin kolayca erişebilecekleri okul servis aracının camlarının sabit olması, renkli cam ve camların üzerine renkli film tabakası yapıştırılmaması, kapıların şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik veya araç şoförü tarafından elle kumanda edilebilir şekilde olması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulması gibi konular takip edilecek.

Trafik Denetleme Şube Müdür Mehmet Özer, güvenli ulaşımın sağlanabilmesi için denetimlerin yanı sıra, bu süreçte belediyelerin, servis odasının, velilerin, okul idarecilerinin, servis şoförlerinin ve rehber personelin de gerekli özeni göstermesi gerektiğini söyledi.

Özer, ayrıca tüm sürücülerden, trafikte en savunmasız yol kullanıcısı olan çocuklara ve onları taşıyan okul taşıtlarına karşı daha dikkatli ve duyarlı olunmasını diğer sürücülerden istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile