Okullar açıldı, üst geçit hala açılmadı

Yozgat'ta sık sık ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana geldiği Erdoğan Akdağ Kavşağı'nda, kısa bir süre önce montajı tamamlanan üst geçit hala açılm

Yozgat'ta sık sık ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana geldiği Erdoğan Akdağ Kavşağı'nda, kısa bir süre önce montajı tamamlanan üst geçit hala açılmadı.

Geçen yılki eğitim, öğretim döneminde öğrenciler ve mahalle halkı üst geçit yapılması için eylem yaparak üst geçit yapılmasını istemişlerdi. Yozgat valiliği ve belediyenin girişimleri sonucunda Kayseri Karayolları Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda hazırlanan projenin uygulanma çalışmalarına 15 Ağustos 2010 tarihinde başlandı. Bu süre içerisinde köprünün iskeleti kurularak montajı tamamlandı.

E- 88 karayolunun Yozgat şehir merkezinden geçen bölümün Erdoğan Akdağ Mahallesi Emniyet Müdürlüğü kavşağında kurulan üst geçidin açılmamasına öğrenciler ve mahalle sakinleri tepki gösterdi. Yaklaşık 1 ay önce okulların açılmasıyla eğitim, öğretim döneminin başladığını belirten bazı vatandaşlar," Üst geçit tamamlanalı 2 ay oldu. Ama hala korkulukları takılmadı. Üst geçit merdivenlerine çıkılmaması için merdiven önlerine tahta çakarak kapattılar. Bizler mahalle sakinleri olarak bu üst geçidin biran önce kullanıma açılmasını istiyoruz. Allah korusun illa bir çocuğumuzu mu kaybedelim buranın açılması için. Biz ilimiz yetkililerinden üst geçidimizin bira önce açılmasını istiyoruz."diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile