Okullar Hayat Olsun Projesi Aksaray’da Başladı

Okullar Hayat Olsun Projesi Aksaray’da Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi Aksaray’da imzalanan protokolle başladı.

" Okullar Hayat Olsun" projesinin tanıtımı ve protokol imza töreni Aksaray Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi.

Protokol imza törenine Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Orman İşletme Müdürü İsmail Gürsoy ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Proje, okulların ders saatleri dışında da aktif olması ve öğrencilerin yanı sıra tüm halka da hizmet verebilmesini içeriyor. Proje kapsamında öğrenciler ve veliler ders saatleri dışında, hafta sonları ve yaz aylarında okulların laboratuvar, çok amaçlı salon ve derslikleri ile spor salonlarından faydalanabilecekler. Bunların yanı sıra yine proje dahilinde okul bahçeleri daha yeşil bir hale gelecek ve okul bahçelerine spor aletleri terleştirilerek mahallelinin toplanma mekanları haline getirilecek

Protokol imza töreninde konunun detaylarına ilişkin bilgiler verildi.

Projenin paydaşları Aksaray Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi olarak belirlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Nevzat Palta, bu çalışmayı sonuna kadar desteklediklerini ifade ederek, “Zaten biz okullarımıza gereken desteği sağlıyoruz. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Vali Orhan Alimoğlu ise, “Okullarımız mahallelerin kültür merkezi, bahçeler ise mahallenin bahçesi olsun istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Valilik, Belediye, Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından protokol imzalandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile