Düzenlenen törende konuşan Bakan Dinçer, "Bu proje ile devlet ile milletin arasındaki mesafeleri ortadan kaldırıyoruz. Devlet malı kabul edilen , hafta sonu ve yaz tatillerinde kapanan bu okullar artık açık oluyor." dedi.
Proje kapsamında okulların bahçeleri düzenlenip, kütüphaneler, konferans salonları ve bilgisayar sınıfları oluşturulacak. Eğitim kurumlarının kapıları hafta sonu ve tatillerde, başta öğrenciler olmak üzere tüm velilere çeşitli kültürel ve eğitim etkinlikleri için açılacak. ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultangazi Belediyesi, NT Mağazacılık ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla, Sultangazi Orhangazi İlköğretim Okulu'nda hayata geçti. Buradaki programa Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Mili Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, NT Mağazacılık Genel Müdürü Murat Kara, Fatih Kalem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Çiftçioğlu katıldı.
Açılış öncesi konuşma yapan Ömer Dinçer, projeyle mahallelere ilmin, irfanın ve bilginin getirildiğini söyledi.
"Bu proje ile devlet ile milletin arasındaki mesafeleri ortadan kaldırıyoruz." Dinçer, Devlet malı kabul edilen , hafta sonu ve yaz tatillerinde kapanan bu okullar artık açık oluyor. Bu proje ne kadar sosyal açıdan kullanılırsa o kadar anlamlı olur eğer kullanılmazsa değeri olmaz onun için sizleri bu imkanlardan faydalanmaya devet ediyorum." şeklinde konuştu.
Dinçer, projeyle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz artık okulları milletin okulları olarak tanımlıyoruz. Okullar Hayat Olsun Projesi ile bunu birliği amaçlıyoruz. Eşi dostu görebileceğimiz bir okul bahçesi istiyoruz. Okulları sizlerin bu ihtiyaçları doğrultusunda dizayn etmekteyiz. Kütüphaneler en üst katlardaydı biz zemin katlara indirdik ve bilgisayar sınıfları ile daha sivil ve kullanılabilir hale getirdik.
Kitapa ulaşmak için çok yoğun bir kontrol ve tedbire başvuruluyordu. Sizlerin ulaşabileceği alanlara dönüştürdük. Her mahalleye bir kütüphane açıyoruz. Çocuklarımızın İnternet kefeden kurtarıyoruz ve ödev yapabilmelerine imkan sağlıyoruz. Çocuklarımız artık sokak aralarında değil okularda oynayacak."PROJEYE NT MAĞAZACILIK DA KATKI VERİYOR
‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ ile betonlaşmış okul bahçelerinin yeşillendirilmesi, geleneksel oyunlarla canlandırılması ve çok amaçlı kullanımı, değişik uygulamalarla okulların kullanım alanlarının aktif hale getirilmesi amaçlanıyor. Projeye katkıda bulunanlardan biri de NT Mağazacılık. Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan NT Kurumsal İlteşim Müdürü Akif Özel, "Şu an Türkiye'de 7 bölgede 35 okulda projeyi sürdürüyoruz. Proje kapsamında oyun alanı oluşturulması, konferans salonlarının modernize edilmesi, bilgisayar sınıflarının modernize edilmesi, çocukların eğlenirken öğrenmesi için alanlar oluşturmak için gayret içinde olacağız." dedi.
‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ Sultangazi'den Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in katılımıyla Sultangazi Orhangazi İlköğretim Okulu’nda başladı.