Okullar, Mahallelerin Kültür Merkezi Olacak

Okullar, Mahallelerin Kültür Merkezi Olacak

Bursa'daki okulları mahallelerin bir buluşma noktası ve hayat boyu öğrenme merkezi yapmayı hedeflediklerini ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, okulların, bulundukları çevrede adeta birer kültür merkezi olmasını arzu ettiklerini söyledi.


'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Bursa’da gerçekleştirilen faaliyetler masaya yatırıldı. Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici başkanlığında Osmangazi Otelcilik Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya İl-İlçe milli eğitim yöneticileri, orman bölge müdürlüğü ve belediye temsilcileri katıldı.

Okullar Hayat Olsun projesinin önemine vurgu yapan Mustafa Bilici, “Projede iki boyut var. Bunlardan birisi fiziki kapasitenin güzelleştirilmesi ve geliştirilmesi, ikincisi ise vatandaşlarımızı okullarımıza çekerek eğitim alma sürelerini ve seviyesini yukarı çıkarmaktır. Ülkemizde bireylerin eğitim ortalamasının 6,5 yıldır. Artık bütün Dünya eğitimin önemini biliyor. İnsan davranışlarını değiştirecek ve Dünyayı ileri götürebilecek tek şey eğitimdir. Günümüz Dünyasında eğitimin beşikten mezara kadar hayat boyu devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle elimizdeki tüm imkânları kullanmalı ve bireylerin eğitim alma sürelerini artırmalıyız” dedi.

Okul binalarının proje kapsamında vatandaşların hizmetine açıldığını belirten Mustafa Bilici, “Okullarımızı mahallenin bir buluşma noktası ve hayat boyu öğrenme merkezi yapmayı hedefliyoruz. Okulların, bulundukları çevrede adeta birer kültür merkezi olmasını arzu ediyoruz. Yapılan tüm devlet binaları aslında milletin malıdır. Atıl vaziyette olan özellikle okul binalarımız bu projeyle topluma açılmış oldu ve daha işlevsel hale geldi” dedi ve çalışmalara destek veren proje paydaşlarına teşekkür etti.

Proje kapsamında ülke genelinde açılan 53 bin 76 kurstan 448 bin 834 kişi yararlanırken, Bursa’da ise bu açılan bin 232 kursa toplam 13 bin 295 kişi katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile