Okullar Sirnakli Kadinlarin Ellerinden Renklendi

Okullar Sirnakli Kadinlarin Ellerinden Renklendi

Sirnakli kadinlar sosyal sorumluluk projesi kapsaminda, ellerine firçalarini alarak, köy okullarini onarip, boyadi.

TOBB Sirnak Kadin Girisimcilerin baslattigi kurs ile 12 kadin, ’Kadin Boyaci Ustalar Projesi’ kapsaminda egitim aldi. TOBB Sirnak Kadin Girisimciler Kurulu, Sirnak Il Milli Egitim Müdürlügü ve DEDAS Sirnak Il Müdürlügü tarafindan yürütülen proje kapsaminda egitimlerini tamamlayan kadinlar, köy okullarini onarip boyadi. Kadinlar, öncelikle okulun çatlamis duvarlarini kaziyip alçiyla onardiktan sonra boyasini yaparak yeni egitim ögretim yilina hazirladi. Kadinlar katildiklari projeler sayesinde hem maddi kazanç sagliyor hem de faydali bir is yapmanin sevincini yasiyor.

TOBB Sirnak Kadin Girisimciler, Halk Egitim Merkezi Müdürlügünde açtiklari badana boya kursunda kadin istihdamini arttirmaya yönelik sosyal proje kapsaminda egitimden geçen 12 kadin boya ustasi Sirnak köy okullarini gönüllü olarak boyadi. 75. Yil Geçitboyu Ilk ve Ortaokulunda bir açiklama yapan Sirnak Il Milli Egitim Müdürü Nazan Sener, “DEDAS Il Müdürlügünün boya ve malzeme sponsorlugunun ardindan kadinlarimizin meslek edindirme egitimleri almisti. Halk egitim araciligiyla Iskur destekli kurslarimizi açtik. Suan kadinlarimiz boya ustasi meslek kurslarini aliyorlar ayni zamanda köy okullarimizin boya ve badanalarini yapmalarina basladilar. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bir yandan kadinlarimiz meslek edinirken diger yandan 6 Eylül’de okullarimiz egitime basladiginda temiz ve hijyenik ortamda ders basi yapacaklardir. Daha iyi bir Sirnak için çalismalarimiz devam ediyor. Kurs programi dogrultusunda devam ediyoruz. Suan ikinci okuldayiz 6 Eylül’ e kadar ne kadar okul boyayabilirsek o kadar iyi. Sponsor destegi geldikçe kadinlarimiz okul boyamaya devam edecek. 12 kadin kursiyerimiz var ama sponsor firmadan da 20 kisilik ekip ve aile destek merkezinden kadinlarimiz arkadaslara destek veriyor. Bu seferberlik kapsaminda el birligi ile köy okullarimizi boyayip yeni egitim ögretim yilina piril piril ortamda girmeyi hedefliyoruz” dedi.

DEDAS Bölge Müdürlügü yetkilisi Leyla Aksu da, “Sponsor firma olarak kadin girisimcilere gerekli destegi sunarak kadinlarin is alanlarinda var olmalarini saglamak istedik. Günümüz teknoloji ve girisimci çagi oldugu için kadinlar birçok alanda var olmaya çalisiyor” diye konustu.

TOBB Sirnak Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Ayse Iskenderoglu ise, projenin amacinin Sirnak’ta kadin badana boya ustalarini yetistirmek oldugunu söyledi.

Iskenderoglu, "Sirnak Il Milli Egitim Müdürlügü ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü ile birlikte bir kurs baslattik. Kursta 12 kadin kursiyerimiz var. Bu okul boyamayi yaparken bir sponsora ihtiyacimiz oldu. Sirnak DEDAS il müdürlügünden sponsorluk talebimiz oldu. DEDAS il müdürlügü de kabul etti. Bu projeyi bir sosyal sorumluluk projesine çevirmek istedik. Bununla beraber köy okullarini boyamak için yola çiktik. Bu gün Sirnak Geçitboyu köyü 75. Yil Ilk ve Ortaokulu’ndayiz. Okullarimizi boyuyoruz 6 Eylül’de okullarimiz açilacak. Çocuklarimizin daha temiz, hijyen ve güvenilir bir yerde olmalari için okullarimizi boyuyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile