Okullarin kendi ihtiyaçlarini kendileri giderebilmeleri, temizlik ve kirtasiye malzemeleri alimi, küçük onarim, donatimlari için bu egitim ögretim yili basinda ilk kez her okula dogrudan bütçe gönderildi. Uygulamanin güncel verilerine iliskin açiklamalarda bulunan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Egitimde firsat esitligini saglamak için her okula ihtiyaci oraninda bütçe gönderiyoruz. Ihtiyaci fazla olana daha çok kaynak aktardik. Bugün itibariyla okullarimiza gönderdigimiz dogrudan bütçenin miktari 6,2 milyar liraya ulasti. Okullarimiz temizlik, kirtasiye malzemeleri, donatim ve küçük onarimlar için 4,1 milyar lira harcama yapti. Geri kalan, olusacak yeni giderler için hazir bekliyor. Gönderdigimiz bütçe nihai degildir. Ihtiyaç oldukça okullarimizi destelemeye, sürecin takipçisi olmaya devam edecegiz” dedi.
Devletin okullarin tüm ihtiyaçlarini karsilayabilecek güçte oldugunu vurgulayan Bakan Özer, egitim yili basinda kayit ile iliskilendirilerek velilerden hiçbir sekilde bagis istenemeyecegini ifade ettiklerini hatirlatti. Bakan Özer, bu konudaki sikayetler üzerine 398 sorusturma açildigini, 244 sorusturmanin halen devam ettigini belirtti.
Özer, sonuçlanan 154 sorusturmanin yaptirimlarinin uygulama asamasinda oldugunu söyledi.
Sorusturmalar sonucunda 29 okulun yöneticilerine yönelik disiplin cezasi teklifi getirildi.
Ayrica 2 okulun müdürünün yöneticilik görevinden alinmasi teklifi getirildi, biri uygulandi digeri ise degerlendirme asamasinda.
Okullara Gönderilen Bütçe 6 Milyar 200 Milyon Liraya Ulasti
Egitim yili baslangicindan bu yana okullara gönderilen bütçenin 6,2 milyar liraya ulastigini açiklayan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, okullari desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.



















