BBC'nin haberine göre, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) yaptığı uluslararası araştırma, okul bilgisayarlarına ve sınıf teknolojisine yapılan yatırımların öğrencilerin başarısına katkı sağlamadığını gösterdi.
Yapılan araştırma çerçevesinde okullarda teknoloji kullanımının, 70'ten fazla ülkede yapılan uluslararası testler dahil, öğrenci başarısına etkisi araştırıldı.
Araştırma, bilgi ve iletişim teknolojilerine büyük yatırım yapan eğitim kurumlarında, okuma, matematik ya da fen sınavlarının sonuçlarında "gözle görülür bir gelişme" kaydedilmediğini, okullarda sıklıkla bilgisayar kullanan öğrencilerin sınavlardan düşük notlar aldığını ortaya koydu.
Bilgisayarı okullarda haftada bir ya da iki kez kullanan öğrencilerin, daha sık kullananlara kıyasla sınavlarda daha iyi sonuçlar aldığını gösteren araştırmada, başarı oranının çok daha yüksek olduğu Güney Kore ve Çin gibi ülkelerin okullarında da bilgisayar kullanımının çok seyrek olduğuna dikkat çekildi.
Okullarında teknolojiyi çok az kullanan Singapur eğitim sisteminin de dijital yetenekler konusunda en başarılı ülke olduğu kaydedildi.
Diğer yandan, okullarında teknolojiye en fazla yer veren yedi ülke arasında Avustralya, Yeni Zelanda ve İsveç'teki öğrencilerin okuma performanslarında "önemli düşüşler yaşandığı", İspanya, Norveç ve Danimarka'daki öğrencilerin test sonuçlarında da "hiçbir iyileşme gözlenmediği" belirtildi.
Okullarda Bilgisayar Kullanımı Öğrencilerin Başarısını Artırmıyor
Okullarda bilgisayar kullanımı arttıkça öğrencilerin başarı oranlarının düştüğü belirtildi.