Okullarda ‘Şiddet’ Masaya Yatırıldı

Okullarda ‘Şiddet’ Masaya Yatırıldı

Bursa’da yeni sezon öncesi ‘okullarda şiddetin önlenmesi’ il eylem planı, yapılan toplantı ile masaya yatırıldı.

Bursa’da yeni sezon öncesi ‘okullarda şiddetin önlenmesi’ il eylem planı, yapılan toplantı ile masaya yatırıldı.

Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi konusu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde konunun taraflarının katılımı ile ele alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi’ ile ilgili genelgesi kapsamında Vali Yardımcısı Ziya Güler’in başkanlığında yapılan toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, il emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı, sendikalar, okul aile birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nde gerçekleştirilen toplantıda, okullarda şiddetin önlenmesi konusu tüm yönleri ile masaya yatırıldı.

Toplantıda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Bildik, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Mustafa Avcı ve İl Jandarma Komutanlığı‘ndan Jandarma Kıdemli Başçavuş Osman Ok, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Yürütme Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Ziya Güler, okullarda şiddetin önlenmesi konusunun önemine dikkat çekerek, “Bu çalışmalar çocuklarımız ve gençlerimiz açısından çok önemli. Öğretmenlerimiz, aynı zamanda çocuklarımızın ailelerini mutlaka tanımalı. Çocukların aileleri ile ilgili her türlü bilgiye sahip olmalı. Bunun yanında, dolaylı yollardan da olsa ailenin de eğitimine ağırlık verilmeli.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile