Pandemiden dolayi 1,5 yildir çevrimiçi egitim gören ilk ve ortaokul ögrencilerinin bu süreçte yeterince dâhil olamadigi sosyal etkinlikleri telafi etmek amaciyla 21 Haziran - 2 Temmuz arasinda sürecek olan gönüllü telafi etkinlikleri basladi.
Ögrenciler, istege bagli olarak okullarinda gerçeklestirilen bilimsel, sosyal, kültürel, sportif egitim faaliyetleri ile etkinliklere katilabilecek. Eskisehir 1.Hava Ikmal Bakim Merkezi Ilkögretim Okulu’nu ziyaret eden Eskisehir Il Milli Egitim Müdürü Hakan Cirit, “Telafi etkinlikleri ile birlikte çocuklarimiz sosyal anlamda kendilerini yetistirmis olacaklar” dedi.
Cirit, ögrencilerle birlikte resim yapti
Resim yapma, kitap okuma, oryantiring, botanik etkinlikleri, laboratuvar etkinlikleri, drama siniflari ve bunlarin yani sira çesitli açik hava etkinlikleri gerçeklestirilen Eskisehir 1.Hava Ikmal Bakim Merkezi Ilkögretim Okulu’nu ziyaret eden Il Milli Egitim Müdürü Hakan Cirit, faaliyetleri inceledi. Ögrencilerle birlikte resim yapan ve onlarla sohbet eden Il Milli Egitim Müdürü, telafi egitimlerinin çocuklarin bireysel olarak geçirdigi 1.5 yillik egitim - ögretimin ardindan sosyal becerilerinin gelismesi için yararli oldugunu aktarirken, “Çocuklarimiz rahat bir sekilde adaptasyon saglayabiliyorlar. Bu adaptasyonu daha ileri götürmek amaciyla telafi etkinlikleri yapiliyor. Eylül ayinda insallah bu hastaliktan kurtulmus olursak okullarimiz tam zamanli olarak açilmis olacak. Burada birçok ögrencimiz var, onlarla birlikte resim yapiyoruz. Insallah bu isi basaracagiz. Böylelikle çocuklarimiz sosyal anlamda kendilerini yetistirmis olacaklar” diye konustu.
“Yaklasik 30 okulumuzda botanik bahçe dedigimiz sera çalismalari devam ediyor”
Botanik bahçesinde etkinlik yapan ilkokul ögrencileriyle sohbet eden Cirit, çocuklarin yetistirdigi bitkileri inceledi. Ilkokul ögrencileriyle burada da sohbet eden Cirit sonrasinda yaptigi açiklamada, “Botanik bahçeleri aslinda bizim tasarim atölyeleri dedigimiz atölyelerden olusuyor. Kimisi burada tohum bankasinda yerli tohumlarla üretim yapiyor, kimisi domates, biber, salatalik veyahut farkli çiçekler ekiyor. Ailelerine dagitabiliyorlar. Ektikleri ürünlerin bakimini yapabiliyorlar. Yaklasik 30 okulumuzda botanik bahçe dedigimiz sera çalismalari devam ediyor. Çocuklarimizin tabiat ile iç içe olmasi fen bilgisi dersinde görmüs oldugu, dogada görmüs oldugu olaylari kendisi yasayarak ögrenmesini sagliyor bu uygulamalar. Çocuklarimiz yaklasik 14 aydir camdan cama, bilgisayar basinda ders yapmakta. EBA’yi televizyondan izlemekte, Zoom baglantisi üzerinden çalismalarini ögretmenleriyle paylasmakta. Ama bu etkinliklerle çocuklarimiz bu sosyallesmeyi daha da arttirip daha da iyi bir noktaya getirecekler. Biz buna inaniyoruz. Çocuklarimiza çok güveniyoruz. Her sey onlar için” dedi.
"Telafi egitimi bence çok güzel bir sey"
Botanik bahçesinde görev alan ögrenci Fatih Han Özdemir ise "Telafi egitimi bence çok güzel bir sey. Çünkü canli derslerde anlayamadiklarimiz seyleri tekrar ögretmenlerimiz bize burada anlatabiliyor. Botanik bahçemizde tohum bankamizdan aldigimiz tohumlari dikiyoruz. Sonrasinda buraya koydugumuzda bakimlarini yapiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Okullarda Telafi 'Etkinlikleri' Basladi
Ilk ve ortaokullarda uygulanan ve çesitli aktiviteler içeren telafi etkinliklerini yerinde inceleyen Eskisehir Il Milli Egitim Müdürü Hakan Cirit, “Bu etkinliklerle çocuklarimiz, sosyallesmeyi daha da arttirip iyi bir noktaya getirecekler” dedi.