Okullarda Temiz Eller Projesi

Okullarda Temiz Eller Projesi

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan "Temiz ellerimiz sağlıklı geleceğimiz" projesi kapsamında öğrencilere okullarda hijyen eğitim verilecek.

Hekimevi Eğitim ve Dinlenme Tesisleri´nde düzenlenen tanıtım toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, eğitim ve sağlık çalışanları katıldı.

Toplantı da konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Bu projenin ilimize, ülkemize yararlı olmasını temenni ediyorum. Biz geçmişi itibarı ile temizliğin imanla özdeşleştirildiği bir gelenekten, inançtan geliyoruz. O nedenle geleneğimizin, inancımızın ve sağlıklı hayatın gereği olarak, temizliğin, hijyenin gerekliliği neyse bunu en iyi şekilde yerine getirmemiz lazım. Bu alanda Adana'nın Türkiye´ye örnek teşkil etmesi, bu projenin çok başarılı olması en içten dileğimizdir" dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise konuşmasında, "Atalarımız ne kadar doğru söylemiş 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' biz biliyoruz ki sağlığını kaybetmiş bir öğrencinin yeterli başarıyı sağlaması olası değildir. İlköğretim birinci sınıf öğrencisinin temel kazanımlarını elde ettiği süreçtir. Bu bağlamda öğretmenlerimize projede önemli bir görev üstlendiklerini hatırlatmak istiyor, projenin başarılı bir çalışma yürütmesini diliyorum" dedi.

Selamet, Adana’da tüm ilkokulların birinci sınıf öğrencilerine tuvalet eğitimi ve el yıkama alışkanlığı kazandırarak daha sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği doğrultusunda “Temiz Ellerimiz Sağlıklı Geleceğimiz Projesi” başlatıldığını belirterek, "Yaklaşık 665 ilkokulda uygulanacak proje 2012-2013 eğitim - öğretim yılında başlayıp 4 yıl sürecek. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öğretmen eğitimi 4-7 Eylül tarihinde Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Eğitim ve Araştırma Uygulama Bu yıl 302 okulun tuvaletlerine sıvı sabunluk, tuvalet kağıdı ve asacağı, kağıt havlu ve havluluk konularak devamı sağlanacak. Her yıl yaklaşık bin 500 ilkokul öğretmenine okullar açılmadan önce eğitim verilecek. Proje kamu imkanları ve diğer ortakların desteği ile sürdürülecek olup AB fonlarından da destek sağlanması için çalışılacak. Bu yıl Adana Acıbadem Hastanesi 100 okulun tuvaletlerine konulacak malzeme ile ayrıca eğitime destek verecek. Opet Genel Müdürlüğü ile anlaşma sağlandı. Diğer ortaklarla görüşmeler de devam ediyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile