Okullari Ayni Siniflari Farkli Açiklamasi Özel Çocuklarin Annelerinden En Özel El Sanatlari

Okullari Ayni Siniflari Farkli Açiklamasi Özel Çocuklarin Annelerinden En Özel El Sanatlari

Ordu’nun Ünye ilçesi Sehit Eren Bülbül Özel Egitim Anaokulunda okuyan otizmli ögrencilerin aileleri, okul idaresi tarafindan yapilan girisimlerle açilan el sanatlari kurslari sayesinde hem el becerilerini gelistiriyor, hem de ev ekonomisine katki sagliyor.

Ünye Sehit Eren Bülbül Özel Egitim Anaokulunda bulunan 49 özel ögrencilerinin ailelerine yönelik, Okul Müdürü Melek Ergöz’ün girisimleriyle Mili Egitim Bakanligina iletilen taleple beraber okulun bir sinifi el sanatlari atölyesine çevrildi. Yapilan girisimler sonucunda Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Egitimi Merkezinden görevlendirilen el sanatlari ögretmenleri tarafindan annelere yönelik el sanatlari kursu verilmeye baslandi. Özellikle annelerin ev ekonomisine katki ve onlarin el becerilerini kazanmasi amaciyla yapilan kursta, tablo, taki, namaz tespihleri, tuval, süs esyalari, ahsap boyama, tas tozlardan biblolar ve ev aksesuarlari gibi ürünlerin üretilmesi saglaniyor.

“Burada ögrenilen her sey bir meslek kapisi oldu”

Ünye Sehit Eren Bülbül Özel Egitim Anaokulunda açilan özel ögrencilerin ailelerinin ögrendigi her bir kursun bir meslek kapisi oldugunu ifade eden Ünye Halk Egitim Merkezi El Sanatlari Ögretmeni Lalegül Erkalma, “Ilk önce annelerimizle birlikte dekoratif tasarimlardan basladik. Daha sonra ahsap boyama, tas tozlardan biblolar, ev aksesuarlari olarak ürünler ürettik. Simdi istek ve siparis üzerine taki tasarimlari üretmeye basladik. Çünkü bu el sanatlarina daha çok talep gelmeye basladi ve burada ögrenilen her sey bir meslek kapisi oldu diyebilirim. Tabi bunun öncesinde okul müdürümüz velilerimiz için bos vakitlerinin degerlendirilmesi amaciyla onlara özel açilan kurslarla evlerinde birer kazanç haline gelecek el sanatlarinin ögretilmesi hedeflendi. Okul müdürümüzün Milli Egitim Bakanligi’na sundugu taleple beraber bende ögretmen olarak burada açilan kursa velilerimizle beraber ögretici olarak basladim” dedi.



“Burada hem rehabilite oluyoruz hem de ev ekonomimize katki sagliyoruz”

Açilan kurs sayesinde çocugunu sinifina teslim ettikten sonra ögreticiler sayesinde birer meslek kazanarak ev ekonomisine katki sagladiklarini ifade eden Ilknur Bakar, “Burada olmaktan son derece mutluyum. Çocuklarimiz siniflarinda egitimlerini görürken, bizlerde burada anneler olarak ögrendigimiz el sanatlari sayesinde hem rehabilite oluyoruz hem de ev ekonomimize katki sagliyoruz. Günün yarisindan fazla burada geçiriyoruz. Burada bütün anneler olarak birbirimizi anliyoruz. Burada tablolar, takilar, namaz tespihleri, tuvaller ve süs esyalari yapiyoruz. Bizim kendi gurubumuza taptiklarimizi atarak satislarimizi gerçeklestiriyoruz. Benim oglum otizmli ve ben çocugumla çok sansliyim. Onunla beraber ayni okulda olmak bizleri de mutlu ediyor. Otizmli çocugun annesi olmaktan bizler mutluyuz ve farkindalik olarak bizlerinde birer anne oldugumuzu kimsenin unutmamasini istiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile