Okuma Yazma bilmeyenler kurslara Başladı

Yumurtalık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ''Anakız Okuldayız'' kampanyası kapsamında Yumurtalık ilçe merkezinde ve köylerde bulunan okuma yazma bilmeyen kişilerden 59'unun ikna edilerek, okuma yazma kurslarına başladığı bildirildi.

Yumurtalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gönül Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında TUİK istatistiklerinde okuma-yazma bilmediği bilgisi bulunan 15-59 yaş arası 175 vatandaşın bulunduğunu, bunlardan 87'sinin özürlü raporunun olduğunu, daha önce açılan kurslardan belge almış olduğunu ya da öğrenim belgesine sahip olduğunu belirlediklerini kaydetti.

Bunun üzenine, ilçe merkezinde ve köylerde bulunan kalan 88 vatandaşla diyalog kurmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, Barbaros İlköğretim Okulu Müdürü Osman Vay ve Proje Koordinatörü İlknur Birinci'yle tüm köyleri tek tek dolaştıklarını belirten Ertaş, şöyle devam etti:

''Yaptığımız görüşmeler sonucunda okuma yazma bilmeyen 59 kişiyi okuma yazma kurslarına katılmaya ikna ettik ve kurslara kaydını yaptık. 10 kurs açtık. Kaldırım Beldesi'nde okul binasının okuma-yazma bilmeyenlerin evlerine uzak olması ve kursa katılacak kişilerin hem yatalak hastalarının olması, hem de küçük yaşta çocukları olması nedeniyle, kursu okul yerine bu kişilerin evlerinde düzenledik. Aynı şekilde Yeniköy köyünde okulun kapalı olması nedeniyle, bu köyde de kursu okuma-yazma bilmeyenlerin evinde açtık. Biz ilçemizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmamasını istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen tüm çabayı harcıyoruz. Kursiyerlerimizin okuma yazmayı öğrenmeleri bizim en büyük mutluluk kaynağımız olacak. Çalışmalarımız devam etekte olup, hedefimiz ilçemizi yüzde 100 okur yazar hale getirmektir.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile