Okuma Yazma Sevinçlerini Kaymakam Kurtoğlu İle Paylaştılar

Okuma Yazma Sevinçlerini Kaymakam Kurtoğlu İle Paylaştılar

Van'ın Erciş ilçesinde okuma yazma kursuna giden bir gurup bayan ilk okuma yazmanın sevincini İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'na mektup yazarak paylaştılar.

İlçeye bağlı Salihye Mahallesi'nde bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'ndaki kursa katılan 20 bayan okuma yazmaya geçtikleri gün Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'na mektup yazarak sağladığı katkıdan ötürü teşekkür ettiler. Kaymakamlık makamına gönderilen mektupları tek tek okuyan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise teşekkür için İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Ahmet Erdoğan ile birlikte kursiyerleri ziyaret etti. Okuma yazma kurslarının ilçede tüm hızıyla sürdüğünü belirten Kurtoğlu, "İlçemizde bu sene okuma yazma kurslarında önemli bir atılım gerçekleştirdik. 5 bine yakın vatandaşımız okuma yazma kursundan bu sene istifade etti. Erciş Yahya Kemal Beyatlı ilköğretim Okulu'nda Yaz dönemi kursuna devam eden kursiyerlerimiz okuma yazmaya geçtiklerine dair şahsıma hitaben 20'ye yakın mektup gönderdiler. Bu mektuplar bu güne değin aldığım hediyelerin en güzeliydi. Onun için okulumuzu ziyaret ettim. Cehaletlerini yendikleri için ve çevreye de önemli bir örnek oldukları için hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bu amaçla buradayım. Okuma yazma kurslarımız hızla devam edecek. Tüm okullarımızda bu anlamda yeniden seferberlik var. Okuma yazma bilmeyenler kurslarımıza devam ediyorlar. Bu gelişmeler son derece bizi mutlu ediyor. 2010 -2011 eğitim ve öğretim yılında tabi ki okuma yazma bilemeyen hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar kurslarımız yine devam edecektir" dedi.
Kaymakam Kurtoğlu'nun kurs ziyaretine Erciş Milli Eğitim Müdür Vekil Ahmet Erdoğan ile Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Müdürü Bünyamin Laçinkaya da eşlik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile