Okuma Yazmadan Önce İngilizce

Kütahya Simav Hüma Hatun Anaokulu ilginç bir uygulamaya imza attı. Okul bünyesindeki kreşte öğrenim gören minikler okuma yazma öğrenmeden önce İngilizce öğrenmeye başladı.

Hüma Hatun Anaokulu, çocuklara hamur, müzik ve resim eğitimi veren kreşlerin aksine, İngilizce dersi de vererek dikkatleri üzerine çekiyor.
Kreşteki çocuklar eğlenerek becerilerini geliştirirlerken daha Türkçe okuma- yazmayı öğrenmeden İngilizce öğrenmeye çalışıyor.
Okulda öğrenim gören 50 dolayındaki öğrenciye yabancı dil öğretmeni Kemal Güllü tarafından haftada iki saat İngilizce dersi verilmeye başlandığını ifade eden Okul Müdürü Sema Olgun, ilerde kendilerine büyük bir istikbal sağlayacak yabancı dili çocukların beyinlerinin esnek olduğu bir dönemde sahip olmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Olgun, "Küçük yaştan itibaren bir yabancı dili öğrenmeye başlayan çocukların sadece ana dilini konuşabilen çocuklara göre, daha esnek ve yaratıcı oldukları, bilişsel yetkinliklerinin hızlı geliştiği gözlemek mümkündür. Burada çocuklarımızı sadece okula hazırlamıyoruz. Gelecekte ülkesine faydalı birer birey olmaları için ilk temel eğitimlerini veriyoruz.
İleride daha da farklı projelerimiz var. Sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile