Okumak Için Ordu'ya Gelen 3 Kiz Kardes Is Sahibi Oldu

Okumak Için Ordu'ya Gelen 3 Kiz Kardes Is Sahibi Oldu

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlari ile geçen yil kurulan DAVET Girisimcilik Merkezi, Ordu’ya il disindan gelen 3 üniversiteli kiz kardesi is sahibi yapti. 3 kiz kardes aldiklari destekler ile kuru meyve cipsi üretmeye basladi.

Ordu’da yetisen meyveleri kurutarak cips haline getiren 3 kiz kardes Nese Aysan, Esra Aysan ve Zarife Aysan Satiroglu Büyüksehir Belediyesinin destekleri ile üretimine basladiklari "Bi’ Baska Kuru Meyve ve Sebze Cipsi’’ markasi ile seri üretime geçmeyi hedefliyor.

“Büyüksehir Belediyesi sayesinde isimizi gelistirdik”

Ordu Büyüksehir Belediyesinin destekleri çalismalarinin hiz kazandirdigini belirten Zarife Aysan Satiroglu destekleri için Baskan Güler’e tesekkür etti. Ordu’da ürettikleri ürünlerin suan 81 ile satisinin yapildigini ifade eden Zarife Aysan Satiroglu, “Biz 3 kiz kardes olarak egitim nedeniyle Ordu’ya geldik. Egitim sonunda Ordu’da olmaktan ve burada kalmaktan mutlu oldugumuz için geri dönmedik. Çok farkli alanlarda egitim gördük ancak bizim içimizde hep tarimla ugrasmak üretmek ve ticaret yapmak vardi. Ordu’da ne yapabiliriz diye kardeslerimizle düsündük. Ordu’da çok fazla meyve çesidi vardi. Bunu islemek ve satisini yapmak istedik. Kendi imkânlarimiz ile kurdugumuz kurutma makinasi ile basladigimiz yolculugumuza Ordu Büyüksehir Belediyesinin imkânlari ile devam ediyoruz. Suan Gülyali ilçesin bulunan Yöresel Lezzetler Akademisi’nde çalismalarimiza devam ediyoruz. Ayni zamanda DAVET Merkezini de adres göstererek kendi markamizi kurduk. Su an burada ürettigimiz ürünleri 81 ile satisini gerçeklestiriyoruz. Ilerleyen günlerde kendi is yerimizi açarak üretimi daha da artirmak istiyoruz. Bu konuda bizlere verdigi destek dolayisiyla Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine çok tesekkür ediyoruz” dedi.



Kendi markalarini olusturdular

Ürettikleri ürünleri "Bi’ Baska Kuru Meyve ve Sebze Cipsi’’ markasi ile satisa sunduklarini belirten Nese Aysan ise Büyüksehir Belediyesinin desteklerinin kendilerine güç verdigini söyledi.

Birçok sosyal medya aglarinda yer aldiklarini belirten Aysan, “Su an sosyal medya, e-ticaret araciligiyla satislarimiz var. Bundan sonra inaniyoruz ki baska sosyal medya araçlari üstünden satislarimiz olacak. Bizlere verdigi güç ve destek için Büyüksehir Belediyesine çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Yatirimci ve girisimcilerin yanindayiz”

Ordu’ya yatirim yapmak isteyenlerin en büyük destekçisinin Büyüksehir Belediyesinin oldugunu belirten Baskan Danismani Asim Suyabatmaz, “Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ortaya koymus oldugu ‘Düsünen, Üreten, Yarisan Ordu’ sloganiyla birlikte Ordu artik hem düsünüyor hem üretiyor hem de yarisiyor” diye konustu.

Baskan Danismani Asim Suyabatmaz, yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“DAVET Girisimcilik Merkezimizde ortaya koymus oldugumuz imkânlar neticesinde isini kurmak isteyen, ticaret yapmak isteyen herkese bu merkezimizde firsat esitligi sunuyoruz. Bu anlamda bugün çok güzel bir örnegimiz var. Gülyali ilçemizde Yöresel Ürünler Atölyesi’nde yer imkâni tesis ettigimiz ayrica DAVET Merkezini adres göstererek ticari hayata atanan 3 kiz kardesimiz var. Ankara’dan Ordu’ya Üniversite okumak için gelen 3 kiz kardes okul bittikten sonra Ordu’da kalarak kendi islerini kurdular. Ordu’nun 19 ilçesinde yetisen elma, armut, kivi, mandalina ve hurma gibi ürünleri isleyip cips haline getiriyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Ayrica böyle bir hizmetin Ordu’ya gelmesine vesile olan Büyüksehir Belediye Baskanimiza tüm yatirimcilar ve girisimciler adina tesekkür ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile