Kütahya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Eti Gümüş AŞ Genel Müdürü Ergün Kılıç'ın avukatı Emel Karagöz, davacı avukatı Cömert Uygar Erdem ve çeşitli oda, baro, dernek ve sendikaların temsilcileri katıldı.
Duruşmada, bilirkişilerin raporlarının mahkemeye ulaşmaması nedeniyle davacı ve davalı avukatları bilirkişi raporunun beklenmesi yönünde görüş bildirdi.
Mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine ve Tavşanlı Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazılan yazının tekrar yazılmasına karar vererek, duruşmayı 30 Kasım'a erteledi.
Kütahya merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Gümüş köyü yakınında 7 Mayıs 2011'de Eti Gümüş AŞ'ye ait siyanürlü atık su havuzundaki 4 setten birinde kısmi çökme meydana gelmesi sonucu üretim durdurulmuştu. Bundan yaklaşık iki ay sonra yapımı tamamlanan yeni havuzun faaliyete geçirilmesiyle suyun bir bölümü buraya nakledilmiş ve üretime yeniden başlanmıştı. DİSK'e bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası ile KESK'e bağlı bazı sendikalar, TMMOB'a bağlı bazı odalar, İzmir Barosu ve çeşitli dernekler tarafından işletmenin iki yöneticisi hakkında olayda sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.
Muhabir: Sedat Gök
Yayıncı: Deniz Açık
Olayda Sorumlulukları Bulunduğu İddia Edilen İki Şirket Yöneticisinin Yargılanmasına Devam Edildi
Kütahya'da, 7 Mayıs 2011'de siyanürlü atık su barajındaki setin kısmen çökmesi olayında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen Eti Gümüş AŞ'nin iki yöneticisinin yargılanmasına devam edildi.