Olayli Maç Sonrasi Hem Sögütspor Hem De 1308 Osmanelispor'dan Açiklama

Olayli Maç Sonrasi Hem Sögütspor Hem De 1308 Osmanelispor'dan Açiklama

Bilecik 1. Amatör Ligi’nde Sögütspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor müsabakasinda yasanan olaylarla ilgili iki takim da açiklama yapti.

Bilecik 1. Amatör Ligi’nde sampiyonluk adayi iki takim Sögütspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor müsabakasi dün Sögüt Ilçe Stadi’nda oynandi. Maçin 38. dakikasina 1-0 önde giren deplasman ekibi maçin 45. dakikasinda 2-1 geriye düsünce 1308 Osmaneli Belediyespor teknik heyeti, maçin orta hakemi Gökhan Keskin’e tepki göstererek takimi sahadan çekti. Maç sonrasi 1308 Osmaneli Spor Kulübü futbolculari ve taraftarlarini tasiyan kafile Ertugrulgazi Türbesi önünde geldiginde taslanarak, camlari kirilmisti. Bu esnada taraftar ve emniyet karsi karsiya gelirken, 10’u biber gazindan etkilenen 14 taraftar hastanelik olmustu.

Sögütspor açiklamasi

Yasanan olaylar sonrasi Sögütspor konuyla ilgili su açiklamalari yapti:

"Dün yasanan olaylarin öncelikle bizi derinden üzdügünü belirterek sözlerimize baslamak isteriz. Türk futboluna yakismayan olaylarin her zaman karsisinda durdugumuzu, hem yönetim olarak hem taraftarimizla hem de futbolumuzla bunu yillardir göstermis bulunmaktayiz. Maça gelince Osmaneli Belediyespor’un taraftarlarinin hepsinin alkollü veya degisik madde kullanarak maça geldikleri gözle görülmüstür. Küfürlü tezahüratlarla baslayarak maç boyunca tribünümüzü tahrik etmislerdir. Yardimci hocalari tribünümüze dönüp el hareketleri yapip taraftarimizi tarik edilmistir. Osmaneli Belediyespor’un 21 numarali oyuncusu maç basinda baslayarak defalarca tribünümüzü fazlasiyla tarik edilmistir. Sakinlestirmek için elimizden geleni yapmis bulunmaktayiz ve en sonunda hakemin karari üzerine misafir takim kulübesinin arkasindan taraftarlarimizi kaldirip kendi kulübemizin arkasina tasimis bulunmaktayiz. Maçin 45+4. dakikasinda, takimimiz 2-1 öne geçtikten sonra, rakip takimin hocasi taraftarimizi kaldirmamiza ragmen önce tribünü bahane ederek sonrasinda hakemin kararlarini dogru bulmadigini söylersek takimini sahadan çekme karari almistir ve hakemde maçi 2-1 iken tatil etmistir. Maç sonunda istenmeyen hadiseler yasanmis olup sonuçlari bizi derinden üzmüstür. Taraftar otobüsünü kullanan soförün stat çikisinda taraftarimiza kornalar basarak içindeki sözde taraftar diye gezinen sahislarin camdan kafalarini çikararak agizlarindan çok kötü küfürler savurarak tahrik etmeye devam etmislerdir. Bunlarin sonucunda da istenmeyen hadiseler meydana gelmis bulunmaktadir. Sunu da özellikle belirtmek isteriz ki, play-off’un ilk devresinde Osmaneli Belediyespor deplasmanindaki maçinda hem taraftarimiza hem sahadaki oyuncularimiza soda siseleri, alkol siseleri, tas, cam bardak atilmistir. Maç sonunda otobüslerimiz taslanarak zor bela stattan çikarilmistir. Bizim taraftarimiz ise en ufak bir karsilik vermeyerek stattan ayrilmistir. Bugün gelinen noktada ise karsimizda magdur edebiyati yaparak kamuoyunun tepkisini üstümüze çekmeye çalisan Osmaneli Belediyespor bulunmaktadir. Tribünümüzden kendilerine alkol sisesi atildigini iddia etmektedirler. Böyle bir durum söz konusu dahi degildir. Henüz 15 yasinda olan bir evladimiza otobüsten inip 15 kisi birden saldirmis olup, su an Bilecik’e sevk edilmis durumdadir. Çok sükür hayati tehlikesi bulunmamaktadir. Ellerinde kesici aletlerle taraftarlarimizin üstüne kosarak gelen bir taraftar grubu vardi bugün karsimizda neyse ki devletimizin polisi yetiserek olaylarin büyümesine engel olmustur. Çok sükür ki iki taraftarda herhangi bir can kaybi vb. Bir durum söz konusu degildir. Olaylarin buraya gelmesini her ne olursa olsun kiniyoruz. Türk futboluna yakismayan hareketler bunlar hiç hos seyler degildir. Osmaneli Belediye Spor kulübü ve oyuncularina geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Temennimiz bu ve benzeri olaylarin bir daha yasanmamasidir" denildi.

1308 Osmaneli Kulübü’nden açiklama

1308 Osmaneli Kulübü’nden konuyla ilgili yapilan yazili açiklama ise su sekilde:

"Maçin 10. dakikasinda öne geçmemize ragmen, karsilasmanin hakemi tarafindan yapilan skandal hatalar, maçin gergin bir atmosfere bürünmesine neden oldu. Maçin basindan ilk yari sonuna kadar, Sögütspor taraftari, yedek kulübemize tas, sopa, soda sisesi gibi çesitli yabanci maddeler atarak saldirdi. Skor lehimize iken hakemin uyarilarimiza ragmen maçi durdurmamasi ve skandal kararlar vermeye devam etmesi, gerilimi artirdi. Teknik ekibimiz defalarca hakem triosunu uyardi ancak maç devam etti. Bu durum üzerine durumu Sögüt Emniyet güçlerine ilettik. Ancak Emniyet güçleri, hakem müdahale etmedikçe müdahale edemeyeceklerini belirtti.

Bu güvenlik sorunlari nedeniyle kulüp baskanimiz ve yönetimimiz, sporcularimizin ve taraftarimizin can güvenligini düsünerek takimi sahadan çekme karari aldi. Stat çikisinda güvenligi saglamak amaciyla kulüp sporcu otobüsü ve taraftar otobüsü Sögüt Ilçe Stadyumu’nda bekletildi. Sivil araçlarla maça gelen taraftarlarimiz, dönüs yolunda petrol ofisinde tas ve sopali bir sekilde Sögütspor taraftarinin pusu için bekledigi bilgisini bize iletti. Bu durumu Emniyet güçlerine ilettik ve güveligi sagladiklarini bir sorun olmadigini bize belirttiler. Ancak dönüs yolunda, Sögütspor taraftarinin otobüslere tas ve sopa saldirisina maruz kaldik. Otobüs camlari kirildi ve sporcularimiz ile taraftarlarimiz yaralandi. Bu saldiri sirasinda, kendimizi koruma amaçli disari çiktigimizda ise emniyet güçlerinin cop ve biber gazi ile müdahalesiyle karsi karsiya kaldik. Eger takimimiz maçtan çekilme karari almamis olsaydi nasil bir durumla karsilasacagimizi düsünmek bile istemiyoruz. Tüm Osmanelispor camiasi olarak, yasadigimiz bu skandal durumu takip edecegimizi belirtmek isteriz. Osmanelispor, yalniz degildir ve sahipsiz degildir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile