Öldürülen Öğretmenin Ailesi, Karşı Tarafın Açıklamalarını Samimi Bulmadı

İzmir'de öğrencisi tarafından öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ın ailesinin avukatı Ahmet Yıldız, zanlı H.

K.'nin ailesinin açıklamalarını samimi bulmadıklarını söyledi.

Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi H.K. (15), tartıştığı Fen Bilgisi öğretmeni Durukan'ı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan hastanede hayatını kaybetmiş, zanlı öğrenci tutuklanmıştı. Hayatını kaybeden öğretmenin eşi Hüseyin Durukan, Av. Yıldız'ın hukuki işlemleri başlatmak için İstanbul'dan geldiğini belirtti.

H.K.'nın nüfus kayıtlarına göre 15 yaşında olduğunu kaydeden Yıldız, ''18 yaş üzerinde olduğuna dair şüphemiz olursa kemik yaşı tespiti talep edebiliriz. 15 yaş altı olduğu iddiası varsa onlar isteyecektir bu tespiti." dedi.

Av. Yıldız, zanlı H.K.'nin yargılama Sonucu hakkındaki soru üzerine ise, ''Yaşı itibariyle 12 yıl ceza olabilir. Suç fiili işleniş şekli, işlenen kişinin pozisyonu, memuriyeti esnasında yapılmış olması mahkemece gözönünde bulundurulacaktır. Karşı tarafın en büyük avantajı yaş küçüklüğü, bunu değerlendirmeye çalışacaklardır.'' şeklinde konuştu.

H.K.'nin ailesinin açıklamalarını hatırlatan Ahmet Yıldız, okul müdür yardımcısı hakkındaki iddialarının gerçeğe aykırı olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Karşı tarafın ailesinin açıklamaları, zannediyorum taktiksel; fayda elde edebilecek bir sebep oluşturabilmek adına yapıyorlar ama gerçekle alakası yok. Mağduriyetin şekli ve mağdurlar ortada. Siz inanabiliyor musunuz? 'Keşke bizden biri ölseydi. Biz böyle bir şey olmasını istemezdik.' diyorlar. Bunları samimiyetsiz beyanlar buluyoruz. Keşke böyle demeseler de, 'İki tarafa da geçmiş olsun. Kanuni süreç işliyor, hepimiz razıyız.' gibi mertçe bir açıklama yapsalardı, bu kadar rahatsız olmazdık.''Av. Yıldız, olay sırasında okulda polis bulunduğu yönündeki iddianın sorulmasına üzerine ise şunları söyledi: ''Savcılık dosyasını henüz inceleyemedik. İnceledikten Sonra durum değerlendirmesi yapacağız. İhmal ve kusuru bulunanların peşinde olacağız. İki ufak çocuk ve yaralı eş geride kalmış. Acının tarifi mümkün değil. Buradaki mağduriyetin her şekilde ortadan kaldırılması için hukuksal yolların tamamını işleterek, kimin neyi varsa ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız.''Son derece üzgün olduğu gözlenen kalp hastası Hüseyin Durukan ise açıklama yapmadı.Katil zanlısı H.K.'nin ailesi ise üzüldüklerini belirterek, müdür yardımcısının şiddet gösterdiğini savundu. Karşı tarafın avukatı Ömer Reşit Ayebe, olayın bir müdür yardımcısının H.K.'ye ailesinin yanında hakaret etmesi ve kitap fırlatmasından kaynaklandığını düşündüğünü dile getirerek, ''Çarpık eğitim sisteminin Sonuçları. Okullarda çocuklara gerekli psikolojik destek sağlanmıyor. Sonuçta öğretmen de öğrencin de şiddete dayalı eğitim sisteminin mağduru.'' dedi.

Av. Ayebe, ilgili müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, okulun güvenlik kamarelarının kayıtlarına da incelenmek üzere el koyulmasını istediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile