Ölen Borçlusunun Mezarini Açti, Mezari Atese Verip Cesedi Yakmak Istedi

Ölen Borçlusunun Mezarini Açti, Mezari Atese Verip Cesedi Yakmak Istedi

Aksaray’da 8 gün önce tüfekle yasamina son veren borçlusunun ödeme gününde mezari basina giden alacakli sahis, mezari kismen açip atese verirken, mezari tamamen açmak üzereyken bekçi ve polis ekiplerince yakalandi. Tüm bu yaptiklarini sosyal medya hesabindan canli olarak yayinlayan sahsin konusmalari ve yaptiklari tüyler ürpertti.

Olay, 20 Nisan tarihinde Ervah Kabristanliginda yasandi. Edinilen bilgiye göre, 8 gün önce Aksaray’da çobanlar tarafindan tüfekle vurulmus halde ölü olarak bulunan Abdullah Köse’nin (40), polisin yaptigi incelemelerin ardindan intihar ettigi belirlendi. Intihar ederek yasamina son veren Abdullah Köse’ye ticaret yapmak amaciyla yaklasik 400 bin lira borç veren Aladdin Y., Abdullah Köse’nin ölmesi üzerine parasini alamayinca ödeme günü olan 20 Nisan tarihi aksam saatlerinde mezari basina gitti. Ervah Kabristanligindaki Köse’nin mezari basinda önce mezarla konusmaya baslayan Aladdin Y., bir süre sonra adeta çilgina dönerek ölen borçlusuna hakaretler edip küfürler yagdirdi. Ölen Abdullah Köse’nin mezarini kismen açan Aladdin Y. sosyal medyasindan canli yayini da açip ölen sahsa yönelik canli yayinda “Kaçmak öyle kolay degil, seni topragin altinda yakacagim” dedi.

Canli yayinda tüm yaptiklarini görüntülü olarak yayinlayan ve mezarin bir kismini açan Aladdin Y. daha sonra mezara yanici bir madde dökerek atese verdi. Ölen sahsin basucunda gömülü olan isminin yazili oldugu tahtayi söken Aladdin Y. onu da atese verdi. Atesle birlikte bir yandan mezari açmaya devam eden öte yandan ölen sahsa yönelik küfürler edip hakaretler eden Aladdin Y., “Evet Apo, döndük dolastik geldik bak. Kaçmak öyle kolay veya basit degil kardes. Nereye kaçiyorsun sen? Ezanlar sahit olsun, benim parami öyle yiyip gidemezsin, eyvallah çekemem. Çolugumun çocugumun rizkini sen ye diye vermedim” dedi.



“Yakacagim seni, cesedini topragin altinda koymam Apo”

Mezar basinda ayin 20’si oldugunu söyleyen Aladdin Y., “Bugün 4. ayin 20’si. Bugün bana ödeme günündü. Bana ödemeyi yapmak yerine ölmeyi seçtin. Belki dogruyu buldun kendince. Ama Kuran hakki için seni topragin altinda yatirmam, 3-4-5-2-0 bitti. Sansiniz bitti Apo. Bu kallesligi bana yapmasaydin iyiydi, ama Allah sahidim olsun ki vicdanim rahat. Çünkü bana bu kallesligi yapmasaydin iyiydi. Ben ticaret yaptim. Senden zorla para istemedim, zorla para vermedim, sen geldin beni kandirdin. Niye? Ticaret yapacagiz diye beni kandirdin. Yakacagim dedim seni Apo, yakarim. Sen benim hakkimi yedin, kalleslikle yedin. Ama su bir gerçek ki ben kimsede hakkimi birakmam. Dirin olsaydi dirinden alacaktim bunu. Kimsede hakkimi birakmadim. Yakarim dediysem yakarim. Seni yakacagim oglum bak. Kalles Apo, namussuz Apo, onursuz Apo. Keske bu kallesligi yapmasaydin da, ticaret yapiyoruz diye beni oyalamasaydin. Sana yedirmem dedim Apo, çolugumun çocugumun rizkini yedirmem Apo, yedirmem oglum. Senden eger ki imza almadiysam senin adamligina güvendigim için almadim. Arkadasligina, dostluguna güvenip almadim. Ama bu kallesligin aklimin ucundan geçmedi Apo. Çikmazdaydin madem beni neden kandirdin oglum ticaret yapiyoruz mahiyetinde. Bu kallesligi bana neden mubah gördün Apo. Kalles Apo, hain Apo, benim hakkimi niye yedin Apo. Senin o cesedini ben orada birakmam Apo. Yakacagim seni. Cesedini topragin altinda koymam Apo” dedi.



Gözaltina alinan sahis serbest birakildi

Canli yayini gören ölen Abdullah Köse’nin yakinlari durumu hemen 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine mezarliga çok sayida polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede Abdullah Köse’nin mezari basina gelen polis ekipleri Aladdin Y.’yi atese verilmis mezar basinda mezari açarken yakaladi. Sahis sakinlestirilerek güçlükle gözaltina alinirken, mezardaki ates polis ve bekçiler tarafindan söndürüldü. Aksaray Belediyesi Mezarliklar Subesi ekipleri de açilan mezari tekrar kapatti. Sorgulanmak üzere polis merkezine götürülen Aladdin Y. buradaki islemlerinin ardindan sevk edildigi adli makamlarca “Adli kontrol sarti” ile serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile