Olimpiyat Etkinliklerinin 9 Haziran Cumartesi Günü Düzenleneceği Bildirildi

10. Türkçe Olimpiyatları Adana etkinliklerinin 9 Haziran Cumartesi düzenleneceği bildirildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, etkinliğin Adana organizasyonunu yürüten heyetle bir alışveriş merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kentteki programa 15 ülkeden 70 öğrencinin katılacağını söyledi.

Coş, 9 Haziran Cumartesi günü 5 Ocak Stadyumu'nda düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nda öğrencilerin şarkı söyleyip, şiir okuyacağını ve semah gösterisi yapacağını kaydetti.

Etkinliğin Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu anlatan Coş, şöyle devam etti:

''Biz çocuklarımıza yabancı dil öğretmeye çalışırken, 100'ü aşkın ülkede çocukların Türkçe öğrenmesi büyük güzelliklere vesile bir durumdur. Dünyada artık Türkçe'nin de var olduğunu göstermesi açısından bu etkinlik önemli. Adana'ya yakışır bir etkinlik olacaktır.''

Coş ayrıca, gazetecilerle sohbeti sırasında, terörün bazı ülkelerin dış politika aracı haline geldiğini ve kendilerine rakip gördükleri ülkelerin gelişmesini taşeron terör örgütleriyle engellemeye çalıştığını ifade etti.

Türkiye'nin terör örgütleriyle hukuk kurulları içerisinde mücadele ettiğini kaydeden Coş, etnik unsurları istismar ederek milleti bölmeye çalışanların asla emellerine ulaşamayacağını sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile