Olin Edirne Gençlik'ten, Beko Basketbol Ligi kutlaması

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) Final Grubu'nda ikinci olarak Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi başaran Olin Edirne Gençlik, görkemli bir kutlamayla

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) Final Grubu'nda ikinci olarak Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi başaran Olin Edirne Gençlik, görkemli bir kutlamayla Edirne halkıyla bir araya geldi.

Edirne halkı Olin'li basketbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Oyuncular ve idareciler önce Edirne Mimar Sinan İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan açık hava basketbol sahasının açılışına katıldıktan sonra takımın sponsorlarından Özel Ekol Hastanesi'ne geçtiler.

Olin Edirne Gençlik Basketbol Takımı oyuncuları, idarecileri ve Özel Ekol Hastanesi personelinin katılımıyla şampiyonluk pastası kesildi. Daha sonra üstü açık otobüsle Olin Edirne Yağ Sanayi tesislerine geçildi. Burada çok sayıda taraftarında katılımıyla küçük çapta bir kokteyl verildi. Oyuncuların, teknik heyetin ve idarecilerin katılımıyla, yüzlerce araçlık konvoyla ve üstü açık otobüsle şehir turuna çıkıldı.

Yol boyunca toplanan ve evlerinin balkonlarına, pencerelerine çıkan binlerce Edirnelinin alkışları ve oyuncuların otobüs üstünden vatandaşlara çiçekler atması ve şarkılarla Edirne Valiliğine geçildi. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Olin Edirne Gençlik Basketbol kafilesini Valilik kapsında karşıladı ve toplantı salonunda bir araya gelindi.

Vali Büyük tüm oyuncu, teknik heyet ve yöneticilere Edirne'ye böyle bir mutluluk ve gurur yaşattıkları için teşekkür ederken önümüzdeki sezonda valilik olarak takıma her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Konuyla ilgili çalışmalara başlandığını belirten Vali Mustafa Büyük ilk iş olarak Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nun tadilat gireceğini, kapasitesinin 1000 koltuk artırılacağını 1. Lig maçlarına uygun hale getirileceğini ifade etti.

Vilayetten yine üstü açık otobüs ve araç konvoylarıyla ayrılan Olin kafilesi Edirne Belediyesine geçti. Belediye toplantı salonunda Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından kabul edilen Olinli sporcular, teknik heyet ve yöneticilere Sedefçi de Edirne halkı adına teşekkür ederek desteklerinin süreceğini, Belediye olarak kulübe üzerine spor kompleksi yapılması için 20 dönümlük bir arazi tahsis ettiklerini açıkladı. Sedefçi buraya yap işlet devret modeliyle otel, yüzme havuzu, restaurant, cafeterya, kulüp binası ve spor salonu yapılması için girişimleri olduğunu belirtti.

Belediye önünden tüm sporcular, teknik heyet, yöneticiler ve yüzlerce Olin taraftarı Belediye bandosu eşliğinde Edirne'nin trafiğe kapalı alışveriş merkezi Saraçlar Caddesi üzerinde kurulan platforma gitmek üzere yola çıktı. Kortej yol kenarında toplanmış yüzlerce Edirnelinin alkışları ve tezahüratları arasında platforma ulaştı. Burada tüm yöneticiler, teknik heyet ve sporcular platform önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişinin huzurunda isimleri tek tek okunarak platforma davet edildiler. Burada Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi sarı-yeşil çiçeklerden oluşan kutlama çelenklerini tek tek tüm Olinlilerin boyunlarına taktı.

Kutlama programından sonra da Sivrikaya tesislerinde akşam yemeğinde buluşuldu. Sporcuların,yöneticilerin eşleriyle katıldıkları yemek büyük bir neşe içinde çok geç saatlere kadar sürerken oyuncularda formalarının üzerlerini birbirlerine imzalatarak Beko Basketbol Ligi'ne yükselme hatırasını ölümsüzleştirdiler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile