Ölmeden Kendisinin Ve Esinin Mezarini Yaptirdi, Her Gün Içinde Yatiyor

Ölmeden Kendisinin Ve Esinin Mezarini Yaptirdi, Her Gün Içinde Yatiyor

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde yasayan Firdevs ve Erol Ünal çifti, öldükten sonra yan yana olabilmek için ölmeden mezarlarini yaptirdi. Erol Ünal her gün ziyaret ettigi mezara yatarak dinleniyor.

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde Erik köyü Saban Mahallesi’nde Firdevs (49) ve Erol Ünal (56) çifti, uzun yillar Istanbul’da çalisip emekli olduktan sonra 7 ay önce köylerine döndü. Geçirdikleri rahatsizlik neticesinde ölümü düsünmeye baslayan çift, çocuklari da olmadigi için ölmeden mezarlarini yaptirmaya karar verdi. Bunun üzerine Erol Ünal, 35 yildir ayni yastiga bas koydugu ve çok sevdigi esi Firdevs Ünal ile yan yana olabilmek için köyde bulunan bahçesine mezarlarini yaptirdi. Yaptirdigi mezar tasina da ‘Iyi günde, kötü günde, beraber olduk’ sözlerini yazdiran Erol Ünal, her gün ziyaret ettigi mezara girerek yatiyor. Köyde yasayan vatandaslar, Erol Ünal’in ölmeden yaptirdigi mezara girerek yatmasini ilk ögrendiklerinde büyük saskinlik yasadiklarini söyledi.

Çiftin mezarlarin üstüne yerlestirdigi semsiye ise dikkat çekti.

“6-7 ay önce köyüme döndüm”

Ölmeden önce hem kendi hem de esinin mezarini yaptirmak istedigini belirten Erol Ünal, “Istanbul’da kapicilik yaptim, servis çektim, çöp topladim. Saga sola giderek millete hizmet ettim. Düsünüp tasindik, artik yorulduk dedik köyüme geldim. 6-7 ay oldu köyüme geleli, aklima ölüm geldi. Bende ölmeden mezarliklarimi yaptirayim, hazir olsun dedim. Kimseye yük olmayayim, kendi isimi kendim göreyim dedim” dedi.



“Esimi ikna ettim, çok sevdigim bahçeme mezarlari yaptirdim”

Esini ikna etmekte güçlük çektigini belirten Erol Ünal, “Esimi ikna ettim. Esim biraz gönülsüz oldu ama sonradan ikna oldu. Esim ikna olunca bende mezarlari yaptirmaya karar verdim ve yaptirdim. Mezarlari bahçemin içerisine yaptirdim. Ben bahçemi çok seviyorum. Kavakligimi seviyorum, tarlami seviyorum, bahçemi sevdigim için ben de mezarlari bahçeme yaptirdim” diye konustu.



“Içerisine yatiyorum, yorulunca dinleniyorum”

Çocuklarinin olmadigini ve bu yüzden ölmeden önce mezarlarinin hazir olmasini istedigini ifade eden Ünal, “Mezar hazir olsun istedim. Tahtalar çürüyebilir, o yüzden mermerden yaptirdim taslari, daha saglam olsun diye. Mezarlarin basina ara sira gelip gidiyorum. Mezara bakiyorum, içerisine yatiyorum, yorulunca dinleniyorum. Kendime göre burada vakit geçiriyorum” seklinde konustu.



“Birbirimizi çok seviyoruz, çok raziyiz”

Çocuklarinin olmadigini ve bu yüzden öldükten sonra mezarlarinin hazir olmasi için yaptirdiklarini belirten Firdevs Ünal ise, “Çalistik, emekli olduktan sonra köyümüze geldik. Karar verdik, mezarlarimizi yaptiralim diye. Çocugumuz yok. Belki mezarimizi yaptiramazlar, bizde hazir olsun istedik. Birbirimizi çok seviyoruz, çok raziyiz. Sevmeseydim, bu yila kadar durmazdim” ifadelerini kullandi.

“Mezarlari ilk gördügüm soke oldum, sonra da alistim”

Mezarlari ilk gördügünde soke oldugunu söyleyen Firdevs Ünal, “Ben, bir rahatsizligimdan ötürü ameliyata girecektim. Ameliyata girerken bana söyledi, bende sok oldum. Dedim niye yaptiriyorsun, tam da ameliyata girerken söylüyorsun. Sonradan da karar verdik, yaptiralim dedik. Buraya arasi sira geliyorum, ilk gördügümde soke oldum ama zamanla alistim. Beraber geliyoruz, burada oturuyoruz. Mezarlarin temizligini yapiyoruz. Bir gün beni aradi bahçeye dogru gidiyorum dedi.

Gelmis mezarin içinde yarim saatten fazla uyumus. Benim haberim yoktu” dedi.



"Ben halam gibi 100 yasima kadar yasayacagim galiba"

Halasinin 100 yasina kadar yasadigini kaydeden Firdevs Ünal, “Ben 15 yasinda gelin oldum buraya, onunla beraber büyüdük. Herkesi bekliyorum buraya. Ben halam gibi 100 yasima kadar yasayacagim galiba. Halam halen yasiyor” diye konustu.



“Ilkin çok tuhaf karsiladik ama sonradan alistik”

Tasköprü’nün Erik Köyü Muhtari Saban Yamali da, “Bu arkadaslarimiz Istanbul’dan geldiler. Bir gün beni aradi ve mezarini yaptiracagini söyledi.

Bizlerde sasirdik böyle bir sey olabilir mi? Ondan sonra yaptirdi, bazen buraya geliyor, bazen beni ariyor mezarliga yatmaya gidiyorum diyor. Beraber bazen geliyoruz, ben basinda oturuyorum, ben gittikten sonra bir süre uyuyor, sonra evine dönüyor. Ilkin bu bize biraz çok tuhaf geldi. Sonrasinda insan ama alisiyor. Su anda dogul bir sekilde bu olayi karsiliyoruz. Ilk zamanlarda biraz garipsedik ama alistik. Esi ile beraber birlikte mezarlarini yaptirdilar, su anda hepimiz dogal karsiliyoruz. Iyi komsular, hepimizde bu aileyi çok seviyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile