Olta Tutkunlarından, Yasağa Karşı Protesto

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan su ürünleri av yasağı kapsamında bu yıl beraberinde olta avına da yasak getirilmesi, bölgede yaşayan olta tutkunlarının tepkisine neden oldu.

Gölde avlanamayan olta meraklıları, Beyşehir Gölü kıyısında festival meydanında toplanarak yol üzerindeki parke taşlarının üzerine olta bıraktı.

Ardından alkışlarla olta yasağını protesto etti.

İlgililere seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini anlatan olta tutkunlarından Kenan Çorum, her yıl bu dönemde iş yerinden izin alarak göl kenarında oltayla balık avladığını belirtti.

''Geçen sene 15 lira verdik belge aldık, 2 sene geçeceğini söylediler. Bu yıl yasak olacaktı da öyleyse niye verdiler-'' diyen Çorum, ''Biz profesyonel avcı değil, amatörüz. Spor amaçlı olarak göle olta atıyoruz. Tuttuğumuz balık sayısı da hava iyi olursa, bir ikiyi geçmiyor. Olta göle zarar vermez, göle balık nesline zarar veren esas ağdır. 33 senedir göle olta atıyoruz, şimdiye kadar yasak değildi de, şimdi niye oldu-'' dedi.

Vatandaşlardan Sinan Özdemir ise kendisinin de bir olta meraklısı olduğunu, amatör olta avcıları toplantıya çağrılmadan alınan bu yasak kararı ve yasakçı zihniyeti doğru bulmadıklarını söyledi.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile