Oltu Adliyesi Ek Hizmet Binasi, Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi

Oltu Adliyesi Ek Hizmet Binasi, Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi

Oltu Adliyesi Ek Hizmet Binasi, düzenlenen törenle hizmete açildi.

Oltu’daki mevcut adliye binasinin fiziki sartlarinin yeterli olmamasi nedeniyle, daha önce adliye lojmani olarak hizmet veren binalar, yapilan tadilatlarla yeni adliye ek hizmet binasi olarak hizmete açildi. Yeni hizmet binasinda Icra Müdürlügü, Adli Destek Magdur Hizmetler Müdürlügü, Seçim Müdürlügü ve Adli Tip hizmet verecek.

Hizmet binasi açilis programinda, Cezaevi Imam Hatibi Cemil Coskun dua etti. Ardindan açilis kurdelesini kesmek için protokol yerini aldi. Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal, Oltu Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Küçük Bekir, Oltu Agir Ceza Mahkeme Baskani Ugur Han, Hakim Gökhan Pervan, Hakim Ethem Baser, Hakim Fatma Aksoy, Hakim Hüseyin Özer, Cumhuriyet Savcisi Ridvan Aksoy, Oltu Ilçe Emniyet Müdürü Ugur Özdoganoglu, Oltu Jandarma Komutani Erdal Hastürk, Oltu Denetimli Serbestlik Müdürü Atakan Argün ve Oltu T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu Müdürü Ali Çaglayan tarafindan binanin açilis kurdelesi kesildi.

Açilis sonrasi protokol, hizmet binasini gezdi. Daha sonra bina bahçesinde mahkumlarin yapmis olduklari el islerinden olusan sergi gezildi.

Hizmet binasi açilisinda konusma yapan Oltu Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Küçük Bekir, “Bugün burada hem ek hizmet binamizi faaliyete geçirdik hem de denetimli serbestlik müdürlügümüzün bir sergisi vardi, onu faaliyete geçirdik. Ikisi bir arada güzel de oldu. Herkes bir arada, bizler için de faydali oldu. Oltu Adliyesi Ek Binasi’ni faaliyete geçirdik. Aslinda amacimiz Oltu’ya yeni bir adliye binasi kazandirmak, yeni bina kazandirmak adina çalismalarimiz devam ediyor. Ancak bina yapilincaya kadar Oltu Adliye Binasi’ni rahatlatmak adina atil durumda olan lojmanlarimiz vardi, lojmanlarimizi asgari düzeyde tadilat yaptik. Icra Müdürlügü, Seçim Müdürlügü, Adli Destek Müdürlügü ve arsivi buraya tasidik. Bugün itibariyle hizmete basladik. Tüm Oltulara burada hizmet verecegiz. Denetimli serbestlik sergimizde mahkumlarin yaptigi marangoz isleri, kus evleri, masalarimiz, taburelerimiz gelinip görülebilir. Bina bahçesinde birkaç gün açik kalacaktir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile