Atatürk Anitina çelenk birakilmasiyla baslayan program, saygi durusu ve istiklal marsi okunmasiyla devam etti. Ardindan Oltu Kaymakamligi konferans salonuna geçildi.
Oltu Ibn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazirlamis oldugu kusursuz sayilabilecek kurtulus programi icra edildi.
Oltu’nun Düsman Isgalinden Kurtulusunun 104. Yil Dönümü nedeni ile bir konusma yapan Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi “Oltululara çok yakinda büyük müjdem var” dedi.
Baskan Tasçi, Oltu’ya iki yil içerisinde 17 fabrika yapilacagini belirterek “Biraz daha sabrederek zor günleri geride birakarak refah yasayacagiz insallah” diye konustu.
Oltu yatirim yapan isadamlarina tesekkür eden Baskan Tasçi “Rabbim bir daha milletimize kurtulus günü yasatmasin” dedi.
Ilçe genelinde yarismada derecege giren ögrencilere Kaymakam, Garnizon Komutani ve Belediye Baskani ödüllerini verdiler.
Daha sonra Oltu’daki Müzik Ögretmenleri ve ögrencilerin olusturdugu koro salondakilerin büyük begenisini toplayan müzik dinletisinin ardindan kutlama programi sona erdi.
Oltu’nun düsman isgalinden kurtulusunun 104. yil dönümü kutlama programinin salonda kutlamasi vatandaslardan tepki aldi.
Programa Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal, Oltu Garnizon Komutani Piyade Yarbay Ekrem Önder Uyar, Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi, Cumhuriyet Bassavcisi Mikail Sarikaya, Oltu Milli Egitim Müdürü Ilhami Sahin,Oltu Ilçe Emniyet Müdürü Ugur Özdoganoglu, Jandarma Komutani Ethem Gökboga, Beseri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cavit Yesilyurt, Oltu Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Ufuk Atmaca,Kurum ve Kurulus Amir ve Müdürlerinin yani sira Oltu Ak Pati Ilçe Baskani Eftal Gülcü, Iyi Parti Ilçe Baskani Hikmet Dag, MHP Ilçe Baskani Mehmet Coskun, Büyük Birlik Partisi Ilçe Baskani Abdulrezak Aydemir ve Saadet Partisi Ilçe Baskani Mahmut Gürsoy katildi.
Oltu'da Kurtulus Coskusu
Oltu’nun düsman isgalinden kurtulusunun 104. yil dönümü çesitli etkinliklerle kutlandi.



















