Oltu'da Muhtarlar Günü Kutlandi

Oltu'da Muhtarlar Günü Kutlandi

19 Ekim Muhtarlar Günü, Erzurum’un Oltu ilçesinde düzenlenen törenle kutlandi.

Muhtarlar günü etkinlikleri kapsaminda Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal Oltu ilçe merkezi ve mahalle muhtarlari ile Muhtarlar Denegi’nde bir araya geldi. Muhtarlarin sorunlarini dinleyen Oltu Kaymakami Bakkal, “Çözüm noktasinda birlikte hareket edecegiz” dedi.

Kaymakam Bakkal, “Muhtarlarimiz, bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlariyla iliskilerinde araci bir rol oynarken, diger yandan da çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel gereksinimlerinden biri olan katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getirmektedirler. 1829 yilindan bu yana vatandaslarimizin devlet kurumlariyla olan iliskilerinde araci bir rol oynayan, seçimle is basina gelmis, kamu yönetim zincirinin ilk halkasi muhtarlarimiz, vatandaslarimizin ihtiyaçlarinin ve beklentilerinin karsilanmasinda, sorunlarinin çözüme kavusturulmasinda olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, isiten kulagidir” dedi.

Bakkal, daha sonra Muhtarlar Gününün kutlayarak dernek binasindan ayrildi.

Muhtarlar Denegi Baskani Gürbüz Vural ve Mahalle Muhtarlari daha sonra Hükümet Meydanindaki Atatürk Anitina çelenk sunumu yapti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Oltu Muhtarlar Dernegi Baskani Gürbüz Vural bir konusma yapti. Muhtarlik müessesinin yerel demokrasinin en eski en önemli yapi tasi olma özelligi tasidigini dile getiren Vural, “Vatandaslarla devlet arasinda köprü vazifesi gören muhtarlarin devlete ulasmasi noktasinda ilk asama oldugu herkesçe bilinmektedir. Muhtarlarimiz, kisitli imkanlarla büyük islere imza atan, vatandaslarimizin dügününde cenazesinde yanlarinda yer alarak birer aile bireyi özelligini tasimaktadir. Muhtarlarimiz, devletin halkla olan en sicak temas noktasi, devletin güler yüzü ve sefkat elidir” dedi.

Baskan Gürbüz Vural konusmasini Muhtarlara kendi yazmis oldugu bir siirle bitirdi

Çelenk sunma töreninin ardinda Oltu Muhtarlar Dernegi Baskaliginca Mahalle Muhtarlarina yemek ikraminda bulunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile