Ölü Bulunan Turistin Cenazesi Düstügü Uçurumdan Çikartildi

Ölü Bulunan Turistin Cenazesi Düstügü Uçurumdan Çikartildi

Yabanci turist kafilesiyle geldigi Pamukkale’de kaybolan Polonyali yasli kadin, ören yeri girisine yakin bir bölgedeki dere yataginda ölü olarak bulundu. Kaybettigi yolu bulmak isterken 75 metrelik uçuruma yuvarlanan turistin cenazesi uzun ugraslar sonucu çikartildi.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti’ni görmek için yabanci bir kafileyle birlikte Denizli’ye gelen 73 yasindaki Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz, dün ögle saatlerinde kayboldu. Ören yerindeki Kleopatra Antik Havuzu’nda yüzdükten sonra kendisinden bir daha haber alinamayan Latacz, Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli komando birlikleri ile Pamukkale güvenlik ekibinin yaptigi çalismalarina ragmen bulamadi. Jandarma ekiplerinin yaptigi detayli kamera incelemesinde en son Hierapolis Antik Kenti’ndeki antik tiyatro çevresinde görülen yasli turistin bulunmasi için Il Jandarma Komutanligina bagli komando birligi, jandarma ve AFAD ekipleri tarafindan sabah saatlerinde yeniden çalisma baslatildi.

75 metre yuvarlanmis

Havadan dronlarin da destek verdigi çalismalar esnasinda, saat 11.00 siralarinda Maria Jolanta Latacz’in cansiz bedenine Pamukkale ören yeri güney kapisina yakin bir konumda bulunan Domuzçukuru mevkiindeki dere yataginda ulasildi. Araçla ulasimin olmadigi yaklasik 75 metrelik uçuruma yuvarlanan turistin cenazesi, Cumhuriyet savcisinin olay yerinde yaptigi incelemenin ardindan yola çikartildi. Tabuta konarak dik yamaçtan elle tasinan cenazenin tasinmasina, olayi haber yapmak için bölgede bulunan gazeteciler de destek verdi. Maria Jolanta Latacz’in cenazesinin, Pamukkale Üniversitesi Adli Tip morgundaki otopsi islemlerinin ardindan teslim edilecegi ögrenildi.

Pamukkale gezisinde hayatini kaybeden Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz’in gezinin sonu için belirlenen bulusma noktasini bulamadigi, çikis kapisina ulasmaya çalisirken yolu kaybederek uçuruma yuvarlanmis olabilecegi ihtimali üzerinde duruluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile