'ölü Deri Var' Diye Ayaklarınızı Taşlamayın

'ölü Deri Var' Diye Ayaklarınızı Taşlamayın

Ayak sağlığı konusunda halk arasında doğru bilinen birçok yanlışın bulunduğunu belirten Podiatrist Nazlı Ekici, bunlardan en önemlisinin de ayak taşlama olduğunu, "ölü" diye tabir edilen derinin temizlenmesi için ayak tabanı yüzeyinin sıyrılmasının sağlık sorunlarını tetiklediğini bildirdi.

Tüm vücudun ağırlığını taşıyan ayakların bakımına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Podiatrist Nazli Ekici, yaklaşan yaz mevsimi ile birlikte sandalet türü ayakkabılardan sağlıksız bir ayağın görünmesinin yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarını da yaşamak istemeyenlerin ayak sağlığına özen göstermeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Ekici, ayak sağlığı konusunda kadınlardan, öncelikle ayak taşlamadan vazgeçmelerini istedi.

Ayakların ılık veya sıcak suda 20-30 dakika bekletilip daha sonra kabaran derileri taşlamanın yanlış olduğuna dikkati çeken Ekici, "Çünkü ölü deri ile birlikte canlı dokuda kabardığı için birbirinden ayrıştırılamayarak her ikisi birden taşlanıyor ve deri sertleşmeleri artma gösteriyor. Daha sonra kendinizi kısır bir döngünün içinde buluyorsunuz. Doğru olan kuru olarak taşlamak ya da bu sistemle uygulama yapan ayak sağlığı merkezlerine başvurmaktır" dedi.

Nazlı Ekici, ayrıca ayak sağlığı için şu önerilerde bulundu: "Tırnaklarınızı yuvarlak değil, düz kesmeye dikkat edin. Çabuk uzamaması için etlerinizi kesinlikle kesmeyin. Ağrıyan ve şişen ayak bileklerinizi, ılık suda dinlendirin. Kan dolaşımını düzene sokmak için ise ayak masajınızı ayaklardan dizlerinize doğru yapın. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile