Ölüdeniz'de Su Alti Ve Koy Temizligi Yapildi

Ölüdeniz'de Su Alti Ve Koy Temizligi Yapildi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla Ölüdeniz’de deniz dibi ile koy temizligi yapildi.



Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesinde Türkiye Çevre Koruma Vakfi (TUÇEV) öncülügünde Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Kumburnu Plaji, Atatürk Burnu mevkisinde düzenlenen etkinlikte denizalti ve koy temizligi yapildi. Temizlik etkinligine 4 gönüllü dalgiç katildi.

Yaklasik 1 saat süren çalismayla denizden lastik, metal, plastik ve cam gibi atiklari çikardi. Dalgiçlarin deniz dibi temizligi, su alti kamerasiyla görüntülendi. Mugla Çevre Koruma Vakfi (MUÇEV) ile Emlak Katilim Bankasi personelinin de katildigi 22 kisilik ekip, teknelerle Deve Plaji, Soguksu ile Darbogaz koyunda çevre temizligi yapti. Farkindalik olusturmak için yapilan etkinlikte Kumburnu Plaji’nda dev Türk bayraginin açildi. Dragon Yamaç Parasütü firmasi pilotlari gökyüzünde Türk Bayragi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin bayragini açti.

Özel bir plajin müdürü Burak Ardahan, “Her yil 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde bizlerde bugün bir etkinlige imza attik. Kiyilarda temizlik çalismasi yapildi. Dalgiçlarimiz su altina dalarak temizlik yaptilar. Bu etkinlikte amacimiz çevre bilinci olusturarak, dogamizi korumak gelecek nesillerimize temiz bir çevre birakmak” dedi.



Müdür Burak Ardahan, “Bu yil dünya çevre örgütünün 5 Haziran’da kutlamis oldugu dünya çevre gününün temasi da plastik atiklardi. Plastik atiklara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü dogada en zor kaybolan ve geri dönüsümü mümkün olan bir ürün. Bildiginiz üzere suan pasifik okyanusunda 2 kilometrelik plastik atik mevcut. Bizde mavi bayrakli bir plaj olarak temizlik kriterlerini gerçeklestirmeye çalisiyoruz. Içeride elektrik sarjli araçlarimizla misafirlerimizi giristen buraya kadar tasiyoruz” diye konustu.



Ölüdeniz’de dalis egitmenligi yapan Tolunay Ulas Güngör, “Daha önce dalis yaptigimiz yerlerden sürekli çöp topluyoruz. Bugüne özel daha detayli daha profesyonel ve daha yogun bir aramayla su altindaki çöpleri topladik. Su altinda daha çok plastik terlik, gözlük, plastik bardak, rüzgar ile uçan semsiyeler genel olarak plastik atiklar yogunluktaydi. Bunlarin bulunmasi daha kolay oldugu için zorlanmadan temizligimizi kolaylikla yapiyoruz. Herkesi dogamizi korumaya davet ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile