Ölüdeniz'li Yaren'ler Tarkan ile aynı sahneye çıkacak

Festivallerin ve televizyon programlarının aranan ismi olan Ölüdeniz Belediyesi İngiliz Yarenler Grubu, Tarkan ile aynı sahneyi paylaşacak.

Ölüdeniz

Festivallerin ve televizyon programlarının aranan ismi olan Ölüdeniz Belediyesi İngiliz Yarenler Grubu, Tarkan ile aynı sahneyi paylaşacak.

Ölüdeniz'de yaşayan yerleşik yabancılar tarafından kurulan halk Oyunları ekibi, organizasyonların vazgeçilmezi oldu. Yabancı animasyon gösterisi yapan Türk animatörlerin aksine, Türk halk oyunlarını öğrenen ve Türkü söyleyen İngilizler, festival, davet ve Tv programlarının aranan grubu oldu. Öğrendikleri az Türkçe ile Anadolu'nun farklı esintilerini Türkü söyleyerek sahneye koyan İngilizlerin bu gösterisi büyük beğeni topluyor. Son olarak İstiklal Marşı'nı öğrenen ve bir Türk gibi İstiklal Marşı okuyan İngilizler, bu marifetlerini pop sanatçısı Tarkan ile aynı sahnede paylaşacak.

Festivalden festivale koşan ve ilk olarak Anamur Belediyesinin daveti üzerine 2. Muz Festivali'ne katılmak üzere 29 Temmuz Perşembe günü Anamur'a gidecek olan Ölüdeniz Belediyesi İngiliz Yarenler Grubu, 30 Temmuz Cuma gecesi burada sahneye çıkacak. 1 Ağustos'ta ise Kastamonu'ya geçecek olan ekip Taşköprü Sarımsak Festivali'ne katılacak. Ölüdeniz Belediyesi İngiliz Yarenler Grubu, Tarkan ile aynı sahneyi paylaşacaklar. Tarkan'la aynı sahnede İstiklal Marşı'nı okuyacak olan ekip daha sonra Türkçe şarkılar söyleyerek Kastamonululara seslenecek.

ÖLÜDENİZİN DEĞİL TÜM YURDUN SEVGİLİSİ OLDULAR

Ülkenin değişik yerlerinde yapılan festivallere Ölüdenizli Yarenlerin de davet edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Ölüdeniz Belediyesi Sanatevi Müdürü Coşkun Karabulut, grubun gördüğü ilgiden memnun. Ölüdeniz Belediyesi İngiliz Yarenler Grubu ile hem Fethiye'nin hemde Ölüdeniz'in tüm yurda tanıtıldığını ifade eden Karabulut, "Gittiğimiz her yerde İngilizler yardımı ile Ölüdeniz'in tanıtımını yapıyoruz. Ulusal televizyon kanallarında ve basında geniş şekilde yer alıyoruz. Fethiye ve Ölüdeniz'e ne kadar katkı yapabilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Artık grubumuz yerel bir grup olmaktan çıktı tüm yurdun grubu oldu. Bunu Tarkan ile aynı sahneye çıkıyor olmamız gösteriyor zaten." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile