Yetkililer ihmallerinin hesabını vermeli

Yetkililer ihmallerinin hesabını vermeli

İzmir'in Gaziemir semtinde arkadaşlarıyla oyun oynarken geçtiği demir köprüde elektrik akımına kapılan 15 yaşındaki Fırat Kaya, tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşı veriyor. Olay yerinde bilirkişi nezaretinde yapılan çalışmalar sırasında meydana gelen patlamalar ise ekiplere ve mahalle sakinlerine korku dolu dakikalar yaşattı.

Sabah erken saatlerden itibaren olayın yaşandığı bölgede çalışmalar yapan TEDAŞ ekipleri, köprünün yan kısmında bulunan elektrik düzeneğindeki sorunu bulabilmek için yoğun çaba sarf etti. Ekipler kontrollerin ardından köprüdeki düzeneğin sorunsuz olduğunu belirtirken, akşam saatlerine doğru elektrik verilmesiyle birlikte kısa devre yaşanması ve patlamaların olması, çalışma yapan ekipleri ve mahalleliyi bir kez daha korkuttu.

DEMİR KÖPRÜ ADETA BOMBA GİBİ

Bölgede yaşayan vatandaşların yüreklerini ağızlarına getiren patlamalar, elektrik düzeneğinin dışında bulunan demir levhalarda bile tahribata neden oldu. Köprü üzerinde bulunan demir korkulukları ve yağmur suyu rögarlarını elektrik akımının kapladığı görülürken, vatandaşlar yaşanan olayı endişeli gözlerle izledi. Test amacıyla düzeneğe elektrik veren TEDAŞ görevlileri, yaşanan patlamalar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, evlerinin yakınında arka arkaya patlamalar olması vatandaşları tedirgin

etti. Yoğun olarak kullanılan bir caddede bulunan köprüde daha büyük bir olay yaşanmaması, şans olarak nitelendirildi.

"YETKİLİLER İHMALLERİNİN HESABINI VERMELİ"

Bu bölgede daha önce bir çok kez elektrik çarpması şikayetiyle yetkilileri aradıklarını belirten vatandaşlar gerekenin yapılmadığını öne sürerken, genç Fırat‘ın amcası Cengiz Topçin, yaptığı açıklamada, "Bizim yavrumuzun hastanede can çekişmesinin sebebi ihmalkarlıktır. Burada böyle bir elektrik düzeneği olması saçma. İnsanlar bu köprüden aracıyla geçiyor. Çocuklarımız okullarına bu yoldan gidiyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.

Fırat‘ın dayısı Ahmet Kaya ise, yapılan ihmallerin durumu buraya getirdiğini ve daha büyük bir facia yaşanmadığı için şanslı olduklarını kaydederek, "Burada böyle bir elektrik düzeneği yapılıyor. Bu derede yağmur yağdığı zaman sel oluyor. Bu düzenek sular altında kalıyor. Şükür ki daha büyük bir olay yaşanmadı. Allah korusun burada çok daha büyük bir olay olabilirdi. Daha fazla insan yaralanıp ölebilirdi. Olan bize oldu. Şimdi TEDAŞ bana yavrumu geri verebilecek mi ? Hayır veremeyecek. Ama elektriğimizin

ödemesi bir gün gecikince kesmesini biliyorlar" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile