Ölüm Yoluna Önlem Istiyorlar

Ölüm Yoluna Önlem Istiyorlar

Tokat’in Turhal ilçesi Gaziosmanpasa Mahallesi sakinleri ölüm yolunda yasanan kazalarin son bulmasi için yetkililerden yardim bekliyorlar.

Tokat’in Turhal ilçesi Gaziosmanpasa Mahallesi sakinleri, Tokat-Zile yolu mevkiinde yasanan kazalardan dolayi adeta canindan bezdi. Geçtigimiz günlerde yasanan trafik kazasindan dolayi 1 kisi hayatini kaybetmis, yasanan kazalardan dolayi vatandaslar yol kapatma eylemi gerçeklestirmisti. Bunun üzerine Turhal Belediye Baskani Erdem Ural mahalle sakinleri ile görüserek yolu açtirmisti. Vatandaslar yolun dar olmasi ve sürücülerin hizli gitmesi nedeniyle trafik kazalarinin yasandigini her geçen gün kazalar nedeniyle insanlarin öldügünü söyleyerek yetkililere seslendi. Trafik kazalarinin son bulmasini istediklerini belirten mahalle sakinleri biran önce yolda önlem alinmasi gerektigini söyledi.



“Önlem alinmasini istiyoruz”

Mahalle sakinlerinden Mücahit Çinar, önlem alinmasini istediklerini ifade ederek, “Daha önceden de çok kaza oldu. Iki ay önce bir komsumuzun kizi trafik kazasi geçirdi. 2008’de bir komsumuzun oglu öldü. 2014’te yine ayni sekilde bir komsumuzun oglu öldü. Yol çok kötü durumda. Agir vasitalar geçtigi zaman yola sigmadigi için diger sürücülerin seridine giriyor. Bu sefer sollama yapiliyor. Önlem alinmasini istiyoruz” dedi.



“Bu yoldan bir ses gelse bizim yüregimiz agzimiza geliyor”

Mahalle sakinlerinden Hafize Güler, ses duyduklarin da korktuklarin belirterek, “55-60 senedir biz buradayiz. Burada yillardir kaza oluyor. Bu yolda çocuklarimizin acisini görmeyelim diye gidenler oldu. Simdi de çocuklarimiz hep okula gidiyorlar. Bu yoldan bir ses gelse bizim yüregimiz agzimiza geliyor. Gerekeni devletimiz milletimiz yapsin” diye konustu.



“EDS sürücüleri yavaslatiyordu”

Mahalle sakinlerinden Veysel Yarali ise EDS varken araçlarin yavas gittigine deginerek, “Burada arabalar çok hizli gidiyor. Iki sene önce geri de bir EDS vardi. Bundan dolayi biraz yavas gidiyorlardi. Iki sene önce o EDS kalkti. Bu yüzden arabalar tekrar hizli gitmeye basladi.

Çocuklar yoldan geçmeye korkuyor. Yollara isaret konulsun ve önlemler alinsin” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile