Olumsuz Hava Sartlari Sanayi Esnafinin Yüzünü Güldürdü

Olumsuz Hava Sartlari Sanayi Esnafinin Yüzünü Güldürdü

Edirne’de gece saatlerinde hava sicakliginin eksi 6 derecelere düsmesi ile sabah saatlerinde çalismayan araçlarin sahipleri sanayinin yolunu tuttu.

Soguk hava sartlari birçok olumsuzluga sebep olsa da zamaninda önlem almayan sürücülerin araçlarindaki arizalar, Edirne’de sanayi esnafinin yüzünü güldürdü.

Motor sogutma suyuna antifiriz eklemek, aküyü yenilemek ve kar lastigi takmak için çok sayida sürücünün sanayiye geldigini ve islerin son günlerde çok iyi oldugunu dile getiren sanayi esnafi, soguk havanin kendilerine fayda sagladigini söyledi.



Soguk havada islerinin arttigini ifade eden sanayi esnafindan Saban Arda, antifiriz koymayan, dogru akü tercih etmeyen ve kis lastigi kullanmayan sürücülerin sik sik sanayiye geldigini belirtti.

Arda, "Havalar sogumadan önce bakimlari yaptirmayan sürücüler, hava sicakliklari düsünce çalismayan araçlar ile sorun yasamaya basladi.

Elimizden geldigi kadar yardimci olmaya çalisiyoruz. Akü, antifiriz ve diger elektrik islerine yardimci olmaya çalisiyoruz. Kis ayi olmasi sebebi ile klima, radyatör ve akülerinde kontrollerini yapiyoruz. Çok sükür islerimizde iyi gidiyor" dedi.

Daha önceki haftalarda havalarin bu kadar soguk olmamasi nedeniyle araçlarina antifiriz koymayanlar ve akülerinde sorun yasayanlar sanayilerin yolunu tuttu. Tekirdag’dan yola çikan ve aracinin hatasi sonrasi Edirne sanayisine gelen vatandas, aracin gün içerisinde yapilmasi ile tekrardan yola gidecegini belirtti.

Aracini sabah saatlerinde çalistirmaya çalisan fakat aküsü bosalan vatandaslar ise akülerini kontrol ettikten sonra gitti.

Sanayideki ustalar, sürücüleri araçlarina antifiriz koymalari, dogru akü tercih etmeleri ve kis lastigi kullanmalari konusunda uyardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile