Ölümünden iki yıl sonra Çakırhan'a doktorluk unvanı verildi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde 10 Ekim 2008 tarihinde 98 yaşındayken hayatını kaybeden Ağahan ödüllü şair, edebiyatçı ve mimar Nail Ça

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde 10 Ekim 2008 tarihinde 98 yaşındayken hayatını kaybeden Ağahan ödüllü şair, edebiyatçı ve mimar Nail Çakırhan'a, Muğla Üniversitesi (MÜ) tarafından ölümünün ikinci yılında fahri doktora unvanı verildi. MÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde bu amaçla düzenlenen törene Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, Çakırhan'ın eşi Halet Çambel, yakın arkadaşı Hamdi Yücel Gürsoy ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Oktik, Nail Çakırhan'a doktora vermekte geç kaldıklarını belirterek, "Üniversiteler, yerel ya da ulusal alanda yaptıklarıyla adından söz ettiren insanlara doktora, fahri doktora unvanları verir. Biz MÜ olarak bu konuda biraz daha hassasız. Bugüne kadar üç kişiye bu unvanı verdik. Türkiye'yi dünyaya tanıtan ve 1983 yılında en büyük ödülü alan Nail Çakırhan'a da verme kararı aldık. Bu aslında bizim için çok gecikmiş bir karardı ve eksikliğimizdi. Geçen hafta Nail Çakırhan anma günlerinde bu eksikliğimiz hatırlatıldı. Biz de uyarıyı dikkate aldık ve senatomuz kararıyla Sayın Nail Çakırhan'a fahri doktora unvanı vermeye karar verdik." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Oktik, doktora unvanını Halet Çambel'e takdim etti ve cübbe giydirdi. Eşinin her dönem hatırlanmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Çambel de, "Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu bizim için bir onurdur." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile